BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.392,68
HABER /  GÜNCEL

PKK korkusu ülkeyi terkettirdi

Kürtçe kitaplarıyla tanınan Kürt kökenli yazar Mehmet Uzun, PKK'nın öldürülecek 250 aydın listesinin ilk sırasında yer aldığı için Türkiye'yi terkettiğini açıkladı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan'a konuşan Mehmet Uzun, "ben edebiyatçıyım, siyasetin dışındayım diyorum ama bu anlaşılmıyor" dedi.

Romanlarını Kürtçe yazan Mehmet Uzun, denemelerini ise Kürtçe, Türkçe ve İsveççe olmak üzere üç dilde okuyucuyla buluşturuyor.

Uzun, 1972'de kitaplarını Kürtçe yazdığı için 'bölücülük'ten hapse mahkum oldu. Cezaevinden çıkınca İsveç'e gitti. 28 yıl sonra Türkiye'ye dönen Uzun, şimdi yeniden İsveç'e dönüyor. Çünkü terör örgütü PKK'nın infaz listesinin başında yer alıyor.

İddialara göre Mehmet Uzun PKK'yı kastederek, "Kürtler 20 yıldır yanlış yapıyor" deyince 250 kişilik infaz listesinin başına konuldu.

Uzun, tedirgin

Mehmet Uzun, bu iddiaların kendisini tedirgin ettiğini ve Türkiye'yi bu yüzden terkettiğini belirtiyor.

"Hiçbir grupla bağlantım yok. Stalinizm'e onun edebiyat anlayışına da karşıyım" diyen yazar Uzun, 19 eylülde Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda 'Avrupa Birliği ve Kürt sorunu' başlıklı bir konuşma yapacağını ve burada Türkiye'yi savunacağını söylüyor.

Mehmet Uzun, "Türkiye'yi terk etmem, geri döneceğim" diyor. PKK'nın infaz listesinde Diyarbakır'da faili meçhul cinayete kurban giden Hikmet Fidan da yer alıyordu.

Kaynak:

ter