BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

PKK ile DTP ayrı telden çaldı

Demokratik açılımın ilk raundu 10 Kasım'da. CHP bu tarihi manidar buldu. DTP ve PKK da tartışmalara katıldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, demokratik açılımın 10 Kasım'da Meclis'te görüşülmesini eleştirdi. Kalkan bu tarihe ateş püskürerek CHP ve MHP'ye destek vermişti.

10 Kasım tarihi konusunda DTP PKK'dan farklı düşünüyor. DTP lideri Türk bu konuda hükümete destek verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, demokratik açılım konusunun Mecliste 10 Kasımda görüşülecek olmasını doğru bir karar olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Ahmet Türk, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve beraberindeki heyeti kabulünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

5 BİN LİRA İÇİN TERKETMEDİLER

Türk, Mahmur Kampı'ndan dönüşün devam edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine, söz konusu kampla ilgili gelişmeler hakkında bugün yapılan tartışmalardan çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Türk, ''Oradaki insanların, Türkiye'den beklentilerinin gerçekleşmesi halinde döneceklerine inanıyorum. Onlar askerlikten kaçmak ya da 5 bin lira için terk etmediler ülkeyi. Baskıya, şiddete maruz kaldıkları için terk ettiler'' dedi.

10 KASIM'I DOĞRU BULUYORUZ

Ahmet Türk, demokratik açılım konusunun Mecliste görüşülmeye başlanması tarihinin 10 Kasıma denk gelmesi ile ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

'10 Kasım önemli gün. Mustafa Kemal, 'Yurtta sulh cihanda sulh' söylemiyle kendisini ifade etmiştir. Bu önemli günde Türkiye'nin barışı için bir tartışma yapılıyorsa, aslında bu önemli, buna karşı çıkmamak lazım. Barış, her şeyin üzerindedir. Bugüne kadar da herkes barışın kalıcı hale gelmesi için çaba gösteriyor.

'Yurtta sulh cihanda sulh'' diyen Mustafa Kemal'in vefatının yıl dönümünde böyle bir tartışmayı yapmak, doğru karardır. Meseleyi bu şekilde gündeme getirmek gerekiyor.''