BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

İTÜdeki tacize yumurtalı protesto

İTÜ Maçka Kampüsü'nde bir grup kız öğrenci, güvenlikçinin sözlü tacizine uğradıklarını öne sürerek eylem yaptı.

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü'nde bir grup kız öğrenci, arkadaşlarının güvenlik görevlisinin sözlü tacizine uğradığını öne sürerek eylem yaptı. Kampüs bahçesinde toplanan kız öğrenciler, güvenlik kulübesine yumurta attı.

Maçka Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 20 kız öğrenci, üniversitenin güvenlik görevlilerini protesto etmek için toplandı. 'İTÜ'de taciz istemiyoruz' 'Maçka'da güvenlik baskısına son' 'Senin canın yumurta mı çekti?' 'Bir şemsiye de güvenlik görevlisine' yazılı dövizler taşıyıp şemsiye açan öğrenciler adına basın açıklamasına Neval Kösedağ yaptı.

5 Kasım günü YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılacak eylemin afini asan bir arkadaşlarının, özel güvenlik görevlisi tarafından sözle tacize uğradığını öne süren Kösedağ, "Maçka hazırlık binasında İTÜ yönetimi tarafından uygulanan ve yalnızca bu binaya özgü yasaklar özel güvenlik görevlilerine cesaret vermiş, çantalarımız zorla didik didik edilmeye, elimizdekilerin zorla alınmaya çalışılması gibi müdahalelere maruz kalmıştık. Görevi biz öğrencileri korumak olan bir güvenlik görevlisi, bırakın bizleri korumayı kadın arkadaşlarımızın ruhsal bütünlüğüne saldırmış, taciz etme hakkını kendinde görmüştür." diye konuştu.

Üniversiteli kadınlar olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını ifade eden Kösedağ, şöyle konuştu: "Başta tacizde bulunan şahıs olmak üzere tüm sorumluların yakasına yapışacağız. İTÜ'lü kadınlar olarak üniversitemizde tacizci güvenlik görevlisi istemiyoruz. Defolup gitmesi için elimizden geleni yapacağız."

Öğrenciler açıklama sırasında, 'İTÜ'de taciz istemiyoruz', 'Tacizci güvenlik İTÜ'den defol', 'Kadınlar susmuyor tacize dur diyor' şeklinde slogan attı. Basın açıklaması boyunca şemsiye açan öğrenciler, daha sonra girişteki güvenlik kulübesine yumurta attı. Polisin ve güvenlik görevlilerin uzaktan izlediği eylem, öğrencilerin dağılmasıyla sona erdi.