BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  GÜNCEL

PKK içinde kamplaşma

Ankara'daki istihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre PKK içinde gerginlik yaşanıyor.

Abone ol

Sayıları yaklaşık 2 bin olarak tahmin edilen Suriyeli militanların PKK yönetimi ile yaşadığı gerginlik istihbarat birimleri tarafından yakından izleniyor.

Başbakanlık Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun gündemine gelen istihbarat raporları terör örgütü PKK içinde önemli bir gerginlik olduğunu ortaya çıkardı.

Raporlara göre, örgütteki Suriyeli militanlarla yönetim arasında gerginlik anlaşmazlık var. PKK içindeki Suriyeli terörist sayısı yaklaşık 2 bin olarak tahmin ediliyor, yani örgütün toplam 5 bin olarak tahmin edilen militan sayısının yarıya yakını Suriyeli.

Bu gelişme Ankara istihbarat birimleri tarafından yakından izlenmeye başlandı. İstihbarat birimleri PKK'nın sık sık kullandığı tuzaklı mayınla saldırı yöntemlerini de araştırıyor.

Örgütün cep telefonu veya telsiz frekanslarını kullanarak hazırladığı bomba düzeneklerinde yeni teknoloji kullanmaya başladığına dikkat çekiliyor.

Örgüte Batı'dan destek mi var?

'Jammer' olarak bilinen frekans karıştırıcı cihazlar kullanılmasına rağmen bombaları uzaktan patlatmayı başaran örgütün bu teknolojiyi nasıl elde ettiği ise araştırılıyor. Bomba düzenekleri ve yeni teknoloji kullanması örgütün Batılı bir ülkeden destek aldığı kuşkularını artırmaya başladı.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı bu raporların görüşüldüğü Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, törerle mücadele konsepti üzerindeki çalışmasını da tamamladı.

Genelde 'PKK'nın silahlı gücü ile mücadele' üzerine dayalı olan konsept sorunun siyasi boyutunu geride bıraktığı için terkediliyor.

'Bölücü faaliyetlerle mücadele' konsepti, sorunun siyasi boyutuna ağırlık veren bir çerçeveye kavuşturuluyor.

PKK ile silahlı mücadele sona erse bile bölücü siyasi akımların ve örgütün siyasi bağlantılarının sona ermeyeceği gözönüne alınarak, konsepte yeni şekil verildi. Yüzlerce maddeli yeni bir terörle mücadele eylem planı da kısa süre önce devlet birimlerine gönderildi.

Haber: Kemal Yurteri
Kaynak. www.cnnturk.com