BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.396,64
HABER /  GÜNCEL

PKK cenazesinde ortalık karıştı

Kato Dağı'ndaki operasyonda öldürülen PKK'lının Hakkari'ye getirilmesi sonrası sokaklar katıştı. İşte o haber

Abone ol

Hakkari ile Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi sınırlarında bulunan Kato Dağı'nda güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlarda öldürülen bir PKK'lının cenazesinin Hakkari'ye getirilmesi sonrası olaylar çıktı.

Kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de Cenazenin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesinin ardından slogan atarak yürüyen bir gruba polis müdahale etti. Eylemci grup polise taşla karşılık verince polisle göstericiler arasında kovalamaca başladı. Olaylar Hakkari'nin birçok mahallesine yayıldı.

Kato Dağı'nda güvenlik güçlerince bir haftadır 5 bin askerle hava destekli sürdürülen operasyonlarda öldürüldüğü belirlenen Zozan Tulhıldan kod adlı PKK'lı Rabia Kaya'nın cenazesi, ailesi tarafından Kato Dağı'nın Marius bölgesinden alınarak şehir merkezine getirildi.

Buradan Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülen cenazeye savcı tarafından otopsi yapıldı. Otopsi sırasında hastane önünde yaklaşık 5 bin kişi toplanıp slogan atmaya başladı. Yapılan otopsinin ardından cenaze Yüksekova Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hastane önünde toplanan kalabalıktan yaklaşık 40 kişilik bir grup slogan atıp Kürtçe marşlar söyleyerek yürümeye başladı. Bu sırada polis eylemcilere gaz bombalarıyla müdahale etti.

Polisin müdahalesine de göstericiler taşlarla karşılık verdi. Dağgöl Mahallesi'nde başlayan olaylar Bayındırlık ve Katremas mahallelerine de yayıldı. Olaylar ara sokaklarda sürüyor. Bu arada belediyeden kapalı kepenklerin açılması için anons yapıldı.