BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Çelik'ten memura Cumartesi müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, cumartesi günleri mesai yapılması konusunda bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını vurguladı.

Abone ol

AK Parti'nin Kızılcahamam'da devam eden 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gazetecilerin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, mesailerin erken saatlere alınması ve cumartesi günleri de çalışılması önerisine ilişkin sorularını cevaplayan Çelik, gerek devlet memurlarının, gerekse işçilerin çalışma saatleriyle ilgili mevzuatın yasalarda belli olduğunu söyledi.

657 Sayılı Kanun'a göre memurların haftada 40 saat, işçilerin 45 saat mesai yaptıklarına işaret eden Çelik, "Bunların, diğer günlere veya cumartesine sarkıtılması gibi bir çalışma bizim gündemimizde olan bir çalışma değil. Ne amaçla söylendi bilemiyorum. Diğer mesai düzenlemeleri her dönem zaten yapılıyor. Bu ele alınabilir, değerlendirilebilir ama çalışma saatleriyle ilgili ve günle ilgili bizim gündemimizde bir çalışmanın olmadığını belirtmiştim" diye konuştu.

Enerji Bakanı Yıldız'ın, gün ışığından daha fazla yararlanılması düşüncesiyle bu öneriyi getirdiğinin hatırlatılması üzerine Çelik, "Gün ışığından yararlanma zaten yapılıyor. Bu ele alınabilir, konuşulabilir. İhtiyaç varsa, ilgili bakanlarımız tarafından ifade ediliyor ise konuşulur ama bunun dışında çalışma saatlerinin arttırılması, azaltılması veya günle ilgili bir değerlendirme kesinlikle gündemimizde yok" dedi.