BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.398,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Amerikalılar Erdoğan'ı kafeste yargılayacak

Polemikleriyle ünlü CHP'li vekil Süheyl Batum, Başbakan Erdoğan için şok bir benzetmede bulundu

Abone ol

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'dan olay sözler. CHP'nin sert demeçleriyle bilinen vekili, Başbakan Erdoğan'ı Mısır'ın devri diktatörü Hüsnü Mübarek'e benzetti.

ERDOĞAN'I KAFESTE YARGILAYACAKLAR

CHP'li Batum, Erdoğan'ı 2-3 sene sonra Amerikalıların bir kafesin içinde yargının karşısına çıkaracaklarını iddia etti.

Mersin'in Mut Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan Batum, yine iktidar partisinin şimşeklerini üzerine çekecek.

'Arap Baharı' olarak nitelendirilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmelerden örnek veren Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki, 'Bak Suudi Arabistan ne güzel bir ülke. Harika bir ülke. Bizi çok seviyor. İslami kurallarla yönetiliyor ama hiç kimse de bir şey demiyor. Sonra Kral?ın bütün paraları burada. Ama halkı arada sırada Amerikan bayrağı yakıyor. Onlar da 'oh diyorlar gazımız alındı' Evlerine gidiyorlar mutlu mesut. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurallarına bağlı olan bir toplum haline dönüştürmeliyiz. Mısır'da bundan yüzyıllarca önce değil, 2005 yılında adamlar seçim yaptı. Hüsnü Mübarek'e 'sen demokratik değilsin' diyorlar. O da, 'Öyle mi Bütün partiler girebilir seçime. Benim partimde de tercih kullanabilirsiniz. İstediğinizi seçebilirsiniz' dedi ve yüzde 85.6 oy aldı. 

MÜBAREK'İ ÖNCE ÖVDÜLER SONRA KAFESE KOYDULAR

O sırada Mısırlılara sordular. 'Yüzde 85.6 oy ne demek' dediler. 'Harika demokratik. Siz bilmiyorsunuz dışarıdan gazel okumayın'. Amerikalılara sordular, 'Ya arkadaşlar bu demokratik mi' Onlar da, 'Siz yüzde 100 ya komünistsiniz ya Amerikan düşmanısınız. Harika Hüsnü Mübarek gibi bir adam geldi. Bu kadar demokratik. Halk seviyor' dediler. 5 yıl sonra adamı demir kafese koydular. Halkın karşısına çıkardılar. Şimdi bu oynanan oyunun doğal bir sonucu. 

ERDOĞAN ATATÜRK'ÜN CUMHURİYETİNDE YARGILANSIN

Tayyip Erdoğan'ı da 2-3 sene sonra Amerikalılar bir kafesin içinde yargının karşısına çıkaracaklar. Ama benim istediğim Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan bunlara bırakmadan bir araya gelip onu bir mahkemenin karşısına çıkartabilmemiz. Hep beraber olursak bunu yapabileceğime inanıyorum."