BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

PKK camilere dadandı

Yerel seçimler öncesi halka şirin görünmek isteyen terör örgütü yandaş imamları devreye soktu.

Abone ol

Seçimlerde yandaşları oy kaybeden, sınır ötesi harekatla büyük darbe yiyen PKK, Diyarbakır’daki çocuk katliamının ardından yükselen tepkiyi kırmak için emrindeki emekli imamları devreye soktu

Seçimlerde güdümündeki DTP bölgedeki ikinci parti durumuna düşen ve TSK’nın operasyonlarıyla büyük darbe yiyen PKK’nın, bölgedeki hakimiyetini korumak için imamları devreye soktuğu belirlendi.

DTP’nin Diyarbakır gösterisinde ortaya çıkan emekli müezzin Muhittin Eryılmaz’ın da, bir grup imamla bu faliyette bulunduğu kaydedildi. PKK’nın yandaşı imamların etkinliğini artırabilmek için Diyanet’in atadığı imamları ölüm tehdidiyle baskı altına almaya çalıştığı öğrenildi.

İMAMSIZ CAMİLER HEDEFTE

Diyanet'in atama yapmadığı mescitlerde devreye soktuğu ‘yandaş imamlar’ aracılığıyla, hutbelerde örgüt propangandası yapan PKK, Kürdistan İmamlar Birliği, Kurdistan İslam Partisi, Kürdistan Yurtsever Din Alimleri Birliği gibi oluşumlara öncülük etmişti. 6’sı çocuk 9 kişinin öldüğü Diyarbakır saldırısının ardından bölge halkının tepkisini çeken PKK’nın, kan kaybını önlemeya çalıştığı öğrenildi. Öldürülen PKK’lıların taziyelerine giden imamların ‘Bunlar şehittir’ sözleri dikkat çekiyor. PKK’nın Güneydoğu’da 1990’dan bu yana 32 imamı öldürdüğü iddia ediliyor.

ÖCALAN’IN İSLAM’A HAKARETİ

İstanbul’da ise bir PKK’lının evinde ele geçirilen ve Abdullah Öcalan tarafından 1992 yılında yazılan kitapta, İslam’a ve Hz. Muhammed’e hakaretler yağdırılıyor. Öcalan’ın PKK kamplarında verdiği eğitimden derlenerek hazırlanan kitapta, ‘Muhammed size sanal cenneti vaat ediyor. Oysa ben size ortadoğu cennetini vaat ediyorum’ diyor. PKK’nın zerdüştlüğü yaymaya çalıştığı da biliniyor. (Star)