BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakırda sansürsüz toplantı

Abant Platformu, Kürt sorununu masaya yatırıyor. Diyarbakır'daki toplantıda herşey sansürsüz konuşulacak.

Abone ol

Abant Platformu, Kürt sorununu masaya yatırıyor. Altan Tan, “sansürsüz” konuşma kararı aldıklarını açıklarken, MHP’den DTP’ye çok sayıda kişinin katılacağı platformun davetiyelerinde, “Diyalog eksikliği sorunun çözümünde en büyük engel” denildi

Platform, “Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Aramak” başlığı ile Diyarbakır’da 28-29 Mart’ta bir toplantı yapmaya hazırlanıyor.

Toplantının amacı, “Kürt sorununu sansürsüz bir şekilde tartışmak” olarak açıklandı. Abant Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mete Tunçay tarafından organize edilen toplantıda, DTP’den AKP ve MHP’ye, eski MİT yöneticilerinden İslami ve liberal kesimin önemli temsilcilerine, işadamlarından yazarlara kadar çok geniş bir yelpazede 200 isme davetiye gönderildi.

DİYALOG EKSİKLİĞİ

Mete Tunçay, davetlilere gönderdiği yazılı mesajında, Kürt sorununun çözümü için toplumda oluşan beklentiye işaret ediyor. Tunçay, “Bilindiği gibi Kürt sorunu, maalesef bir gerilim kaynağı olarak sıcaklığını halen korumaktadır. Kanaatimizce tarihi yanlışlıklar, karşılıklı önyargılar, diyalog ve empati eksikliği Kürt sorununun çözümündeki en büyük engelleri oluşturmaktadır” diyor.

Toplantının Düzenleme Kurulu’nda, İslami kesimin önemli isimlerinden siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, sosyolog-yazar Ali Bulaç’ın yanı sıra Diyarbakırlı Kürt kökenli araştırmacı-yazar Altan Tan, emekli albay hakim Dr. Ümit Kardaş yer alıyor.

MEHTAP TV'DEN NAKLEN

Tan’ın verdiği bilgiye göre, Diyarbakır Class Otel’de iki gün süresince yapılacak toplantıda, 10 konuşmacı tebliğ sunacak, ancak davetli listesindeki herkese toplam 11 saatlik “müzakere bölümünde” söz verilecek. Toplantı, Mehtap TV’den naklen, sansürsüz biçimde yayınlanacak.

Ebru Toktar/Akşam