BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,90
HABER /  GÜNCEL

PKK artık görünmeyecek

PKK termal kameralara yakalanmamak için özel yağmurluk alıyor.

Abone ol

Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları illere gönderdiği yazıda, Terör Örgütü PKK'nın, Kuzey Irak'taki kamplarından Türkiye sınırları içine silahlı militanlarını geçirmek için termal kameralara ve gece görüş dürbünlerine yakalanmayan özel üretilmiş yağmurluk getirttiğine yer verildi. Örgütün, özellikle keşif faaliyetlerine son dönemlerde ağırlık verdiği ve bu amaçla biri kadın olmak üzere üçer kişilik gruplar oluşturduğuna dikkat çekildi.

ISIYA DUYARLI YAĞMURLUK

"Özellikle Şırnak ili kırsalında faaliyet gösteren örgüt mensuplarının riski azaltmak amacıyla, Avrupa'da faaliyet gösteren örgüt mensupları aracılığıyla gece dürbünü ve termal kameralara yakalanmayı engelleyecek özel yağmurluk türü malzemeler temin ederek Mersin iline ve oradan da kırsal alana aktarıldığı tesbit edilmiştir.

SANSASYONEL EYLEMLER

Terör örgütü, yoğun bir eylem sürecine yönelik taktiksel bir anlayış içindedir. Gerek kırsal alanda, gerekse şehir merkezlerinde sansasyonel tarzda etki yaratacak eylemler yapmak maksadıyla ve istihbarat çalışmalarını sürdürdüğü yönünde bilgiler alınmıştır.