BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,94
ALTIN 2.453,09
HABER /  GÜNCEL

Pişman oldu, dağdan indi

Çeşitli vaatlerle kandırılarak PKK'ya katıldı. Daha sonra gerçekleri gördü...

Abone ol

Evliydi, üstelik de 3 çocuk babasıydı. İstanbul'da seyyar satıcılık yapıyor, ailesini geçindirmeye çalışıyordu. Yani zor, sıkıntılı bir hayat yaşıyordu. Yoksulluğun derinliklerinde PKK oltasına takıldı. Bir gece kimseye birşey söylemeden evden çıktı. Artık terör örgütünün bir üyesiydi.

Aslında örgüte katıldığından bir kaç ay sonra yaptığı yanlışın farkına varmıştı. Ama ölüm korkusu onu dağdan inmekten alıkoydu. Tam 4,5 yıl dağlarda gezdi.

Örgütten ayrılmak isteyenlere ne yapılıyor?
"Öyle bir durumda bulunduğun an, yakalandığın zaman hemen infaz ediliyorsun"

BÖYLE KANDIRILDIM
Örgüte kandırılarak katıldığını söyleyen terörist; "Dağlarda daha güzel bir hayat yaşayacağımızı söyleyerek, gerekirse Avrupa'ya gönderme tavsiyelerinde bulunup insanları kandırıyorlar" dedi.

PİŞMAN OLUYORSUN AMA...
Daha sonra pişman olduğunu ifade ederek, "Örgütün içine girdiğinde iğrenç olan durumları görüyorsun, pişman oluyorsun, dönmek istiyorsun ama imkanın olmuyor" dedi. Örgütten kaçmak isteyenlerinin de oranının yüzde 90 olduğunu belirtti.

Gerekirse aylarca aç kaldığını belirten terörist; "Dağlarda yemek büyük sorun. Örgütün bu konuda çalışacak pek gücü kalmadı. Ama İran devleti kendi çıkarları için örgüte açık açık teklif ediyor. Aynı eskisi gibi ilişkilerimize devam edelim, bütün ihtiyaçlarınızı karşılayalım"