BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pınar Selek sıcağı sıcağına konuştu

13 yıldan bu yana uzayıp giden Mısır Çarşısı davası ertelendi. Almanya'da bulunan Pınar Selek sıcağı sıcağına duygularını anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  Mısır Çarşısı bombalama davası ertelenen Pınar Selek, bulunduğu Almanya'dan sıcağı sıcağına duygularını NTV'den Banu Güven'le paylaştı.

NTV'de ekranlara gelen 'Artı' programına katılan Pınar Selek, Banu Güven'in "13 yıl nasıl geçti?" sorusunu şöyle yanıtladı:

Zor geçirdik. Gerçekten bizim açımızdan ağır geçti. Tabii en ağırı annemi kaybetmemiz oldu. Kardeşim hayatımı değiştirdi. Babam benim için adalet mücadelesini hala sürdürüyor. Hayatımız çok değişti. Tabii bir yandan sevgimizi mutluluğumuzu yitirmedik. Herşey henüz bitmedi, hala kaygılıyım. Ancak hukuktan ayrılmadığınız, sabırlı ve ısrarlı olduğunuz sürece kazanabileceğinizi gördünüz.

Siz patlamayı organize etmekle suçlandınız. Kaç defa beraat edip yargılandınız? Burada beraat etmeniz için bunu gerektiren tablo çıkıyor dediniz, o neydi? Baskı altında ifadeler, işkenceler, yanlış tanıklıklar mı vardı?

Ben başka bir davadan başka bir gerekçe ile cezaevine atılmıştım. Mısır Çarşısı'ndan suçlandığımı 1,5 ay sonra televizyondan öğrendim. Bir ifade yüzünden oldu. Bu ifadeyi veren genç insan daha sonra mahkemeye gelip baskı ve işkence altında konuştuğunu söyledi. Büyük bir hukuki mücadele başlattık. Hiçbir hukuki kanıt yoktu. Sonra bu ifadeyi veren şahıs dışında hiçbir tanık yoktu. Mısır Çarşısı'nın bombadan dolayı böyle bir facia yaşanmadığını zaten polis daha ilk günden açıklamıştı. Daha sonra mahkeme bilirkisi  raporları istedi ve bu davadan beraat ettik. Daha sonra dava usülden bozuldu. 2008'de yeniden bozuldu. Sonra tekrar bozuldu. Çok güçlü bir hukuki mücadele verdik. Binlerce insan adalet mücadelesine katıldı.

Tam olarak bir nefes aldınız mı?

Ben de bu soruyu soruyorum kendi kendime. İnsan bitmesini çok istiyor ama inanamıyor. O anlamda çok garip duygular içindeyim. Şaşkınlık, yorgunluk ve yok hepsi beraber. Daha ne olacağını bilemiyorum. Fakat tahmin etmiyorum. Varolan deliller çok ortada. Mahkemeye izleyici olarak katılanların da hakimlerin de ortaklaştığı nokta kesin beraat. Şu anda karmaşık duygular içerisindeyim. Karar çıktığından beri sürekli duygularımı anlatmak  durumunda kalıyorum. Duygularımın üzerine düşünemedim bile. Şuna inanıyorum ki, biz bu adalet mücadelesini kazandık. Biz yakında 'artık herşey bitti bu dosyayı rafa kaldırdık' diyebileceğiz. Bu davadan genç insanlar çok büyük acılar çekti. Ben de çok büyük acılar çektim. İşkencelerden geçtim.

Bundan sonra Pınar Selek ne yapacak?

Şöyle bir direnme biçimi vardı.  Bu davayı mümkün olduğu kadar az gündemime alıp üretkenliğimi sürdürmeye çalışıyordum. Burada olanaklar çıkınca biraz uzaklaşmayı tercih ettim. Doktora çalışmalarım sürüyor. Bu çalışmalarımı biraz daha rahat yapacağımı düşünüyorum. Mesela bugün Türkiye'de pekçok arkadaş şenlik yapmış. Sağolsunlar. Burada mutluluk, yorgunluk ve şok yaşıyoruz. Kutlama yapmaya bile mecalimiz yok.

Türkiye'ye ne zaman geleceksin?

İlk fırsatta geleceğim. Türkiye'de adalet için güzel bir sayfa açıldığını düşünüyorum.