BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Süheyl Batum aradığı desteği buldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'nda istifasının gündeme gelmediğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un "Asker kağıttan kaplan" sözleri Türkiye gündemine oturdu, ancak CHP'nin en yetkili organı MYK toplantısında gündeme gelmedi.

Sözlerin sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'nda istifasının gündeme gelmediğini, gelmesi için de bir neden olmadığını söyledi. CHP sözcüsü Tamaylıgil ise ne Batum'un sözlerinin ne de istifasının toplantıda konuşulmadığını açıkladı.

Batum toplantı çıkışı yaptığı açıklamada, “MYK’da istifa gündeme geldi mi” sorusu üzerine, “Gelmedi. Zaten gelmesi için de neden yok” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “Defter kapandı” sözlerinin hatırlatılarak, “Genel Başkan neyi kastetti” sorusu üzerine Batum, “Genel başkana sorarsınız” dedi.

Batum'un sözleriyle ilgili savcılık Adalet Bakanlığı'ndan 301. maddeden soruşturma açılması için izin istedi. Batum'a bu başvuru da soruldu. Batum, “Göreceğiz onu. Yargılama aşaması gelirse orada görürsünüz. AİHM kararları var. Yargının kötü bir karar vereceğini sanmıyorum” yanıtını verdi.

MYK'DA GÜNDEME GELMEDİ

MYK sonrası açıklama yapan CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil de Batum’un istifasına ilişkin MYK’da bir tartışma olmadığını söyledi. Tamaylıgil, Batum hakkında 301. Maddeden açılan bir soruşturma üzerine, “Başbakanın dile getirdiği suç duyurusunun ardından hangi maddeden açılacağını AKP yöneticileri ortaya koydu ve hukuki bir süreç başladı. Tek taraflı tercihle nasıl olur sorgulamak lazım. Bir Başbakan Yardımcısı çıkıp ordumuzla ilgili olarak ‘iyi ki savaşa gitmemişiz’ dedi. Bu sözün ardından ortaya çıkan tavra bakalım. Şehide kelle diyen Başbakan’ın sözlerini unutmayalım. Çifte standardı unutmayalım” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN KRİZİ VAR MI?

CHP’nin seçim çalışmalarına başladığını söyleyen Tamaylıgil, “CHP’nin ortak sesi vardır hedefimiz iktidar” dedi. Tamaylıgil, Büyükerşen’in de bir program dahilinde CHP’ye katılacağını bildirdi. Tamaylıgil il başkanları atamasının da tamamlandığını açıkladı.