BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan konuştu komisyon kuruldu!

Gözaltında kaybolanlar ilgili Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu kuruldu...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Cumartesi Anneleri ile yaptığı görüşmede, 2004 yılından bu yana kayıp olan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Tolga Ceylan’ın oğlunun bulunması için İçişleri Bakanlığı’na talimat vermesinin ardından Meclis İnsan Hakları’nı İnceleme Komisyonu da alt komisyon kurdu.

CHP’li Ahmet Ersin CHP’li üyeler olarak OSTİM’de incelemelerde bulunduklarını ve komisyona geç katılacaklarını bildirmelerine rağmen, Komisyon Başkanı Zafer Üskül’ün kendilerini beklemediğini kaydetti. Ersin, kayıp Ceylan için alt komisyon kurulmasının olumlu olduğunu belirterek "Ancak Başbakan 8 yıldır sessiz çığlıklarını duymadığı Cumartesi Anneleri’yle seçim döneminde sömürmek için görüştü. Komisyon da Başbakan’ın talimatı ardından kayıp Ceylan için alt komisyon kurdu. İnsan Hakları komisyonu Başbakan’ın ‘tak-şak’ komisyonu, talimatla çalışıyor" diye konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Zafer Üskül başkanlığında toplandı. Başbakan Erdoğan’ın Cumartesi Anneleri’nden, 2004 yılından bu yana kayıp olan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Tolga Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan’a ‘oğlunun bulunması için ellerinden geleni yapacağı’nı söylemesi ve İçişleri Bakanlığı’na talimat vermesinin ardından konu, İnsan Hakları Komisyonu’nun da gündemine geldi. Komisyon kayıp Ceylan’la ilgili alt komisyon kurulmasına karar verdi.

CHP’Lİ ÜYELER KOMİSYONA YETİŞEMEDİ

CHP’li komisyon üyesi Ahmet Ersin ise OSTİM’de incelemelerde bulunacakları için toplantıya geç katılacaklarını bildirdiklerini ancak Komisyon Başkanı Üskül’ün, kendilerini beklemeden 25 dakika gibi bir sürede toplantıyı sonlandırdığını söyledi. Kendilerinin 13.25’de Meclis’e geldiklerini ve toplantının sona erdiğini öğrendiklerini söyleyen Ersin, "Eğer toplantıya katılabilseydik Hizbullah terör örgütü mensuplarının kaçacağı bilindiği halde neden MİT, Emniyet ve Jandarma tarafından takip edilmediklerini gündeme getirecektik. Alt komisyon kurulmasını isteyecektik. Yatak odalarına kadar girildiğine göre neden Hizbullahçıların takip edilmediğini sorgulayacaktık ancak gördük ki biz katılmaya fırsat bile bulamadan toplantı apar topar bitirilmiş" diye konuştu.

Ersin, toplantıda kayıp Ceylan için alt komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını da belirtirken "Ama Cumartesi Anneleri yıllardır toplanıyor acak Başbakan 8 yıldır sessiz çığlıklarını duymadığı Cumartesi Anneleri’yle seçim döneminde sömürmek için görüştü. Komisyon da Başbakan’ın talimatı ardından kayıp Ceylan için alt komisyon kurdu. İnsan Hakları komisyonu Başbakan’ın ‘tak-şak’ komisyonu, talimatla çalışıyor" diye konuştu.