BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,28
HABER /  SPOR

PFDK değil çadır tiyatrosu! Aydınus uzatmalı tatil yapacak

Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir maçında yardımcısına küfür eden hakem Fırat Aydınus’a Disiplin Kurulu, 1 ay ceza verdi. Bu cezanın 21 gününü neredeyse boş geçecek.

Abone ol

PFDK, Fırat Aydınus'a futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlarda bulunması nedeniyle takdiren 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul ayrıca Süper Lig yardımcı hakemlerinden Yusuf Bozdağan'a da 10 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Uzatmalı tatil yapacak
Sabah'ın aktardığı bilgiye göre; İşin ilginç tarafı 30 gün ceza verilen Fırat Aydınus, Milli Takım arası ve 31 Mart'taki seçimler nedeniyle bu cezanın 21 gününü neredeyse boş geçecek. 9 güne yalnızca iki maç haftası düşüyor, yani Aydınus neredeyse uzatmalı bir tatil yapacak. 

Sinkaflı küfürler savurmuştu
Hatırlanacağı gibi Fırat Aydınus, Yeni Malatyaspor-Başakşehir maçında yardımcısına, "O bayrağı gö.... sokarım" diye başlayan küfürler savurmuştu.

Komik cezaya tepki yağdı
Son dönemlerde başarısız saha içi ve VAR yönetimiyle hedefte olan Aydınus'un bu son küfürlü söylemlerinin ardından daha ağır bir ceza gelmesi bekleniyordu. Kulüp yöneticileri hakemlerle ilgili demeç verince 45-60 gün arası cezayı jet hızıyla veren disiplin kurulu, yardımcısına ağır küfürler eden Aydınus'a verdiği bu ceza sosyal medyada da doğal olarak tepki gördü.