BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Peygamberimizin doğum yılı

Bardakoğlu, ''Dünya, kavga etmeye değmeyecek kadar önemsiz, ama resulleri sevmeye değecek kadar önemli'' dedi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Dünya, kavga etmeye değmeyecek kadar önemsiz, ama resulleri sevmeye değecek kadar önemli'' dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında, Türk Kadınları Kültür Derneği, Cenan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Altay Kültür ve Sanat Eğitim Vakfı ile Ailem Derneği tarafından, Hz. Muhammed'in doğumunun 1436. yılı nedeniyle gece düzenlendi.

Gecede konuşan Bardakoğlu, Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin yeni bir yıl dönümünün anıldığını belirterek, ''O'nu sevmeyi insanlara öğretmeye çalışıyoruz. Gerçekten buna ihtiyacımız var'' dedi.

Dünyanın giderek daha acımasız, insanların birbirini dinlemediği, anlamadığı, hatta barbarca mücadelelerin yaşandığı bir yer haline geldiğini ifade eden Bardakoğlu, ''Dünya, kavga etmeye değmeyecek kadar önemsiz, ama resulleri sevmeye değecek kadar önemli'' şeklinde konuştu.

Gecede, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, ''Mirac'' başlıklı bir konuşma yaptı.

Bu yıl ikincisi verilen ''Dost Ödülleri'' (2007 İslam'a Hizmet Ödülleri), ''İslam Peygamberi'' kitabının yazarı Muhammed Hamidullah ve ''Rahmet Peygamberine İlahiler'' kitabının yazarı Yusuf Ömürlü'ye değer görüldü.

Muhammed Hamidullah'ın ödülünü, yeğeni Sadida Ahmet aldı.

Programa, Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovich, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Süryani Ortodoks Cemaati ruhani lideri Yusuf Çetin de katıldı.