BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.435,94
HABER /  POLİTİKA

Ulusa duygusal sesleniş

Erdoğan 'Ulusa Sesleniş' programında pembe bir tablo çizdi. Ülkede her alanda gelişmeler olduğunu iddia etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz aynı rüyayı görmeli, aynı geleceğe doğru yürümeliyiz. Elbette hayat tarzlarımızda, görüş ve düşüncelerimizde farklılıklar olabilir, ancak unutmayalım ki bu farklılıkların hiçbiri aynı hedefler etrafında kenetlenmemize, cumhuriyetimizin nitelikleri ve milletimizin ortak değerlerinde birleşmemize mani değildir" dedi.

Türkiye'nin büyük bir sıçramanın eşiğinde bulunduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada dikkat etmemiz gereken tek bir şey var, o da ortak duygu ve hedefler etrafında buluşmayı başarmamızdır. Dün Cumhuriyetimizin temellerini, bu ortak rüya, bu ortak duygu ve hedeflerle attık. Bugün Cumhuriyetimizin gelecek ideallerini, vatandaşlarımızın özlem ve beklentilerini de ancak bu ruhla gerçekleştirebiliriz. Çanakkale ruhu, istiklal ruhu derken kastettiğimiz işte bu duygu birliğidir."

Erdoğan, ulusa seslenişini şöyle sürdürdü:

"Büyük zorluklar ve yokluklar içinde sadece vatanını savunmak aşkıyla siperlere koşan kahramanlar, bize başımız dik yaşayabileceğimiz hür bir ülke bırakan İstiklal Harbi'nin öncüleriydi. Bugün sahip olduğumuz her şeyi Çanakkale'yi geçilmez kılan o şanlı orduya, o yiğit askerlere borçluyuz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatırasını bir kere daha Allah'tan rahmetle şükranla yad ediyorum."

Turizmde hedeflerini de açıklayan Erdoğan, "Yeni turizm kentlerinin devreye girmesiyle 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize gelen turist sayısının 65 milyona, yıllık turizm gelirimizin de 85 milyar dolara kadar yükselmesi beklentisi içindeyiz. Hedefimiz budur" dedi.