BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,14
HABER /  DÜNYA

Peşmergesi kaçan Barzani ilk kez konuştu! Hezimetin sebebi...

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kerkük'te yaşanan son gelişmelerin ardından beklenen açıklamayı yaptı. Peşmergesi kaçan Mesud Barzani suçu Talabani'ye attı ve ihanet iması yaptı.

Abone ol

Irak güçlerinin Kerkük'e girmesinin ardından Barzani ilk kez konuştu.

Açıklamada Başkan Mesud Barzani şu ifadeleri kullandı:

“Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnenerek, zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı.

Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi. Ancak savaşlara maruz kaldık. Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkının haklarının savunması oldu.

PEŞMERGE NİYE KAÇTI?

Kerkük'te yaşananların sebebi, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı siyasilerin tek taraflı hareket etmesidir. Tek taraflı hareket etme durumu, Peşmergelerin topyekün geri çekilmesine sebep oldu.

Bu geri çekilme de karşılıklı bilgilendirme çerçevesinde gerçekleşti. Erbil ve Bağdat arasındaki temas hattı, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonundan önceki sınıra geri döndü.

"GEREKEN YAPILACAKTIR"

Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği yeniden sağlanacaktır.

Şu anda ise, siyasi birliktelik, Kürdistan halkının birliği ve beraberliğini korumak adına tüm siyasi tarafların birlik olmasından yana ısrarcıyız."

Barzani'nin korktuğu başına geldi! ABD ve Almanya...Barzani'nin korktuğu başına geldi! ABD ve Almanya...Barzani'nin korktuğu başına geldi! ABD ve Almanya...Barzani'nin korktuğu başına geldi! ABD ve Almanya...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN