BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
HABER /  GÜNCEL

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları sayılı saatler kaldı

7 Ekim ehliyet sinav sonuclari meb.gov.tr üzerinden açıklanacak. Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasına ise saatler kaldı. 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları MTSKS'de 19 Ekim tarihinde açıklanacak.

Abone ol

Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen binlerce adayın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 7 Ekim ehliyet sınav soru cevapları meb.gov.tr üzerinden yayınlandı. Sınav sonuçlarının ise yarın açıklanması bekleniyor.

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren meb.gov.tr ve internethaber'de olacak. 7 ekim ehliyet sınav sonuçlarından 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilecek. 

7 EKİM EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017 takvimine göre binlerce sürücü adayının girdiği MTSKS 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak. Adaylar ehliyet sınav sonuçlarını MEB internet sitesi / üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecekler. 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz MEB ile birlikte aynı anda haberimizdeki linkten öğrenebileceksiniz.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMASI GEREK?

Sınavda çıkan sorular ve cevap anahtarı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ODSGM ( Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden erişime açıldı. Ehliyet sınavından en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilecek. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alanlar, stajyer ehliyet sahibi olacaklar.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

07 Ekim 2017 tarihinde MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı 19 Ekim'de itibariyle açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor. Yani ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen öğrenciler bir an önce direksiyon sınavına hazırlanmaya başlamalı.