BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

Ataç Baykal ne iş yapıyor Deniz Baykal'ın profesör oğlu kimdir?

Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal'ın oğlu Ataç Baykal çok başarılı bir doktor. Profesör olan Ataç Baykal organ nakli üzerine uzmanlık eğitimi aldı. Peki kimdir Ataç Baykal, işte Deniz Baykal'ın eşi ve çocukları, torunları;

Abone ol

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Deniz Baykal eşi Olcay Baykal ve çocuklarını siyasetten uzak tuttu. Deniz Baykal'ın oğlunun ismi Ataç Baykal, kızının adı ise Aslı Ataman Baykal. Peki Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal ne iş yapıyor, kaç yaşında?

Ataç Baykal, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli bir doktor. Baykal'ın oğlu Ataç Baykal bir tıp profesörü. Ataç Baykal Orta öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. O dönem ÖSS Fen puanında Türkiye 43.’sü olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi alan Ataç Baykal bu eğitimini de 1993’te tamamladı. 2001’de doçent olan Ataç Baykal, 2008’de profesör oldu.

1993-1995 arasında ABD’de Washington DC’deki Washington Hospital Center ve New York’taki Mount Sinai Medical Center hastanelerinde organ nakli konusunda üst ihtisas yaptı. 2002-2003’te ABD'de Houston, Texas'taki Texas Üniversitesi M. D. Anderson Kanser Merkezi ile Dallas, Texas'taki Texas Üniversitesi Southwestern Tıp Merkezi'nde meme hastalıkları ve meme kanseri konusunda üst ihtisas yaptı.

Hacettepe Ünivesitesi Tıp Fakültesi’nin 2001 yılı Teşvik Ödülü’nü aldı. ECFMG ve FLEX sertifikaları bulunmaktadır. TÜBİTAK, Fulbright ve Susan G. Komen Breast Cancer Foundation burslarını kazanmıştır. Meme kanserinin cerrahi tedavisi, özellikle onkoplastik cerrahi yöntemler ve metastatik meme kanserinde cerrahi tedavi, sentinel lenf nodu biyopsisi, meme hastalıklarında risk analizi ve meme kanserinde alternatif tedavi yöntemleri ile ilgilenmektedir.

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve çocukları

Deniz Baykal öldü mü? Durumu kötü şok iddia salladı