BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

Peşmergeler Antalyaya akacak

Türk sermayeli Affan Air Şirketi Antalya-Erbil-Antalya olarak 25 Nisanda uçak seferleri başlatıyor.

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde faaliyette bulunan Türk sermayeli Affan Air Şirketinin, Antalya-Erbil-Antalya olarak 25 Nisanda uçak seferleri başlatacağı bildirildi. Affan Air AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Affan Air AŞ'nin Irak'ın kuzeyinde bir yıldır faaliyette bulunduğunu bildirdi.

Erbil uluslararası hava limanından, Antalya uluslararası hava limanına haftada iki gün, perşembe ve pazar günleri direkt uçak seferleri koyduklarını kaydeden Özkan, 25 Nisandan itibaren uçuşlara başlayacaklarını belirtti. Özkan, şunları söyledi: ''Erbil'den Antalya'ya uçuş için farklı uçak şirketleriyle anlaşma yaptık ve çeşitli uçaklar kiraladık. Charter şeklinde uçuş yapacağız. Haftada iki gün uçuş olacak.

Uçuşlar, haftanın dördüncü ve yedinci günü olacak. Irak halkı, Türkiye'nin güney sahillerindeki tatil mekanlarına yoğun ilgi duyuyor ve ilgi her geçen gün artıyor. 2 bin dolara bir haftalık tatil yapma olanağı sağlıyoruz. Antalya'da şimdilik bir otel ile anlaştık. Diğer otellerle de anlaşma çalışmalarımız sürüyor.''

Bu uçuşların başarılı şekilde devam etmesi halinde sefer sayılarının artması ve İstanbul destinasyonunun da açılmasını hedeflediklerini kaydeden Şeyhmus Özkan, ''Amacımız Türkiye turizmine katkıda bulunmaktır'' dedi. İran'dan Antalya'ya uçak seferleri düzenlemek istediklerini de kaydeden Özkan, vize konusunda girişimlerin sürdüğünü sözlerine ekledi.