BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Sırlı ölüme farklı bakış

Sırlarla ilgili bir programda bir sahneden etkilendiği söylendi. Kendini astı. Gazete ve TV'ler bu fırsatı kaçırmadı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisi Hatice Demir'in (12) oyunu ölümle bitti. 12 yaşında eşarpla kendisi asan Hatice'nin yakınları küçük kızın izlediği programdan etkilendiği iddia ediliyor.

Küçük Hatice, intihar eden bir kişinin dirilmesi sahnesinden çok etkilendiğini söyleyip, "Bakın ben de yeniden canlanacağım" diyerek kendisi astı.

Etkilendiği dizinin muhafazakar bir kanalda yayınlanması işin rengini değiştirdi. Sabah ve Doğan grubu intihardan yola çıkarak programa yüklendi.

Hürriyet "TV dizisini taklit etti" Milliyet "Hatice'nin sır oyunu" Sabah "TV'yi denedi öldü" başlığını kullandı.

Milliyet haberinde uzman görüşüne bile verdi. Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nden Betül Aydın'ın 'Bu tür programlar son derece sakıncalı' şeklindeki sözlerine yer verdi.

Peki ya sihirli diziler ne olacak?
Bu tür programlarda yer alan sahneleri çocuklar taklit etmek ister. Gerçek gibi anlayabilir. Kimsenin buna bir şey diyeceği yok.. Peki ya olaydan yola çıkarak fırsatçı rakip kanallara ne demeli? Benzer diziler Kanal D ve atv'de yayınlanıyor. "Sihirli annem" ve "Aleyna" dizisi baştan sona büyü ve sihir içinde geçiyor. Özellikle çocukların bu tür dizilerin hastası olduğu biliniyor.