BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  DÜNYA

ABD Barzaninin mezarında

ABD, Mesud Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’nin mezarını ölümünün 28’inci yıldönümünde ziyaret etti.

Abone ol

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Irak Parlamentosu’nda grubu bulunan ‘El-Iraqiye listesi’ lideri Iyad Allavi ve Irak Uzlaşma Cephesi lideri Adnan Paçacı, ‘Kürdistan Bölge Başkanı’ Mesud Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani Barzani’nin mezarını ölümünün 28’inci yıldönümünde ziyaret etti.

Halilzad, Molla Barzani’nin Kürtler’in bugüne kadar sürdürdüğü mücadelede küçümsenemeyecek yere sahip olduğunu söyledi. Büyükelçi Zalmay Halilzad, Iyad Alavi ve Adnan Paçacı, Molla Mustafa Barzani’nin Barzan kasababındaki mezarını ziyaret edip, çelenk bırakırken, onlara Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani de eşlik etti. ABD Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Kürtler’in Irak’ın özgürleşmesi ve demokratikleşmesinde küçümsenemeyecek katkılar sağladığını anlatırken, Molla Mustafa Barzani’nin Kürt halkının meşru halklarını elde edilmesi yönünde yıllarca verdiği çaba ve mücadelenin çok büyük önemi bulunduğunu söyledi.

Alavi, Molla Barzani’nin mezarı başında yaptığı konuşmada, “Kürdistan’a federalizm, lrak’a demokrasi’ sloganları uygulama sürecine girmiştir” dedi. Alavi, şöyle devam etti:

“Böylesi tarihi bir günde sayın Mesud Barzani’yi ve Kürt halkının özgürlüğü ve bağımsızlığı için amansız mücadele yürüten ölümsüz Molla Mustafa Barzani’nin mezarını ziyaret etmeye geldik. Kürt kardeşlerimiz ve siyasi liderleri, geçmişte ve şimdi bile bunun mücadelesini vermektedir.”

lrak Uzlaşma Cephesi lideri Adnan Paçacı da yaptığı konuşmada, her zaman Kürtler’in özgürlük mücadelesini desteklediklerini anlattı. Paçacı, Kürt halkının kendi tarihsel toprakları üzerinde kaderi tayin etme hakkını destekleyenlerden biri olduğunu ve Kürtler’in şu an bu hakkın büyük bölümünü elde ettiğini söyledi.

Paçacı, Molla Barzani’nin Kürt ulusal hareketinde ayrı önemi olduğunu söyledi. Paçacı, Kürtler’in tarihsel toprakları üzerinde kaderi tayin etme hakkını desteklediğini söylerken, “Hiçbir zaman Kürt lideri Molla Mustafa Barzani’nin mücadelesini unutmamalıyız ve Kürt halkına başarılar diliyoruz” dedi.

Kaynak: Hürriyet