BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  SPOR

Fenerbahçe itirazda haklı mı?

Fenerbahçe, Sivasspor maçında kural hatası olduğunu belirtti. Futbol Müsabaka Talimatı'nın 25. maddesi ne diyor?

Abone ol

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 25. maddesi ne diyor?

Futbol Hukukunu iyi bilen kaynaklara göre bu maddenin ikinci fıkrası, sahaya eksik kadro ile çıkılması durumunu anlatıyor. Örnek: Bir takım maça 10 kişi başlıyor ve yedeklerden biri oyun başladıktan sonra oyuna dahil oluyor. Bu taktirde oyuncu değiştirme haklarından birini kullanmış kabul ediliyor. Yani bu görüşü savunanlara göre 25. maddenin ikinci fıkrası böyle durumları düzenliyor. Bu görüşü savunanlara göre bir kural hatası yok.

Fenerbahçe yöneticileri, "Bize verilen isim listesi sonradan değiştirildi, biz ikinciyi imzalamadık" diyor. Sivassporlu idarecilere göre ise Fenerbahçe menajeri Volkan Ballı son haliyle listeyi imzaladı.
Maçın hakemi Cem Deda, "Bana verilen listeyi iki kulüp de onayladı" açıklamasını yaptı...

Bu konuda kimin ne kadar doğru söylediği tüm raporların federasyona ulaşmasıyla ortaya çıkacak.

iŞTE FUTBOL MÜSABAKA TALİMATININ 25. MADDESİ.

MÜSABAKA KADROLARI:

MADDE: 25:

Bir takım dokuz futbolcudan az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz. Takım yöneticisi, müsabaka başlamadan önce, müsabakada yer alacak bir kaleci olmak üzere onbir futbolcu ve en fazla 7 (Yedi) yedek futbolcunun isim listesini imzalayarak hakeme vermek zorundadır. Müsabakadan önce ibraz edilen futbolcu listeleri ve futbolcu lisansları rakip takımlar tarafından incelenerek uygunlukları, listeler imzalanarak kabul edilir, varsa itirazları liste üzerinde yazı ile belirtilir. Böyle bir durumda itiraz karşı tarafa okutularak imzalattırılır.

İŞTE TARTIŞILAN 2. FIKRA

Yöneticiler, 11 (Onbir) kişilik kadro yazmalarına rağmen onbir futbolcudan az bir kadro ile oyuna başlarsa onbir kişilik listede ismi yazılı futbolculardan eksik olanlar geldiklerinde oyuna girebilirler. Listede yazılı on bir futbolcu dışında bir yedek futbolcu ile kadronun tamamlanması halinde oyuncu değişiklik hakkının biri kullanılmış sayılır. Erkek ve bayan futbolcular yalnız kendi kategorilerindeki müsabakalara katılabilirler.

Diğer hususlarda Uluslar arası Oyun Kuralları geçerlidir.

Kaynak: Maraton