BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  DÜNYA

Peşmerge ve PKK Sincar'da çatıştı ölü ve yaralılar var

Kuzey Irak'ta bulunan Sincar'daki Sinune kasabasında, bu Sabah Peşmerge ve PKK çatıştı. Gelişmeyi, Reuters haber ajansı son dakika olarak duyurdu.

Abone ol

Irak'taki Kürt yönetiminin boşaltılmasını istediği bölgede Rojavalı Peşmergeler ile PKK'ya bağlı YBŞ arasında çatışma çıktı.

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sincar'a bağlı Sinun kasabasındaki bir grup Peşmerge, Hanesur köyüne geçmek isterken PKK'lılar ateş açtı ve bunun üzerine çatışma çıktı." denildi.

İLK ATEŞİ PKK AÇTI
Rudaw'ın haberine göre, çatışanlar Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı Peşmergeler) ile PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ). İlk ateş, PKK'lılar tarafından açıldı.

Reuters haber ajansı, son dakika olarak duyurduğu gelişmeyi 'Kürtler kendi aralarında çatıştı' ifadesiyle sundu. İlk belirlemelere göre çatışmada bir PKK'lı öldü.

ZAMAN ZAMAN SİLAH SESLERİ DUYULUYOR
PKK'ya bağlı grubun Hanesur'a girmeye çalışan Peşmerge güçlerine ateş açtığını belirten Albay Kadir Şeyh Memi, çıkan çatışmada 4 Peşmerge ile 3 militanın yaralandığını belirtti. Bölgede çatışma sona erse de zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergelerinin komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün bölgeye konuşlanan güçlerimiz Sinun kasabasından Hanesur köyüne geçmek isterken Sincar Savunma Birliklerinin engellemesiyle karşılaştı." ifadelerini kullandı. 

PKK MİLİTALARININ BÖLGEDEN ÇIKARILMASI İÇİN GÜÇ TAKVİYESİ YAPIYORLAR
Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık" diye konuşmuştu. Memi, PKK'nın bölgeden çıkarılması için kendilerinin bağlı bulundukları merkezden daha fazla Peşmerge'nin gönderilmesi talebinde de bulunduklarını söylemişti.

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.      

PKK tünel kazmaya başladı! Kaymakam açıkladı

PKK'dan vururuz diyen Barzani'ye flaş yanıt!

Barzani PKK'yı Şengal için tehdit etti!