BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  MEDYA

Kekeç'ten Selvi'ye zehir zemberek sözler

Bahçeli-Selvi kavgasına dahil olan Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde hedefindeki Selvi'ye çok sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye "Haysiyet celladı", "terbiyesiz", "çirkin ve pespaye"  ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kılıç artığı" dediği Selvi'yi kaleme alan Kekeç'in yazısı, yeni bir polemiği başlatacak türden.

TAŞGETİREN'E SİTEM

Keçek ilk olarak Selvi'ye dünkü yazısıyla destek çıkan Taşgetiren'e üstü kapalı sitem etti. Kekeç, "Haysiyet cellatlarının saldırısına uğrayan, bel altı vuruşlara muhatap olan bütün “insan kardeşlerimize” gereğince sahip çıkabilsek" diyerek Taşgetiren'e mesaj verdi

"Sizin Abdülkadir’iniz de az değil hani!" başlıklı yazısında Kekeç, Selvi'nin Star'ın sahibi işadamı Ethem Sancak ile ilgili söyledikleri ağır sözleri hatırlattı. Bilindiği üzere Selvi, iki yıl önce Yeni Şafak'taki köşe yazısında Sancak ve Yiğit Bulut için“Ayağı tökezlediğinde Erdoğan’ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal’da, Çiller’de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler.” ifadelerini kullanmıştı.

Selvi'nin Hürriyet gazetesinde "davayı sattı" dedirtecek yazılar yazdığını savunan Kekeç, hedefindeki isme böyle tepki gösteriyor:

SELVİ'YE "İFTİRA ATTI" SUÇLAMASI

"Haysiyet celladı Abdülkadir bununla kalmadı. Hemen arkasından bu satırların yazarına sardırdı. Önce, “nezahet”le yaklaşan bir yazıma “hakaret”le cevap verdi. Sonra da, yaptığı terbiyesizliği “şerefsizlikle” taçlandırarak, telif pazarlığı yapmak için Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın uçağına bindiğimi yazdı.

O tarihe kadar hiçbir geziye katılmamıştım oysa. Bir kez bile uçağa binmemiştim. Hiçbir siyasiyle, hiçbir “özel toplantı”da bir araya gelmemiştim. Bu terbiyesizliği yüzüne vurduğum ve kendisini ispata davet ettiğim halde, “haysiyet celladı” Abdülkadir hiçbir şey olmamış gibi sırıtmaya ve “ağlak” televizyon konuşmaları yapmaya devam etti.

SÜTTEN ÇIKMA AK KAŞIK DEĞİL

Hayır, “Neden bir insan kardeşim çıkıp beni savunmadı?” demiyorum. Elimde kalemim var. Kendimi savunacak pozisyondayım çok şükür. Kaldı ki, iki gazeteci arasındaki tartışmaya bir “üçüncü kişi”nin dâhil olması beklenmemeli. Ben beklemem.

Şunu demeye çalışıyorum: Kendisine yönelik sözler karşısında incinen/incinme hakkını kullanan, bir “dayanışma çemberi”ne alınacak kadar talihli, başkalarını incitmekten çekinmeyen “rakik kalp” Abdülkadir de sütten çıkma ak kaşık değildir. Çirkin ve pespaye bir insandır! Savunun ama bu gerçeği de bilin!"

Kılıç artığı ne demek? Abdülkadir Selvi kimdir alevi mi?

Bahçeli Selvi'nin yüzüne nasıl bakacak?