BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  MEDYA

Bahçeli Selvi'nin yüzüne nasıl bakacak?

Yazar Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısında Abdülkadir Selvi'ye 'kılıç artığı' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Salı günü MHP grup toplantısında Abdülkadir Selvi'ye "kılıç artığı" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşulmaya devam ediyor.

Kürt seçmene sahip olduğu için AK Parti'yi, MHP ile mesafeli olması yönünde uyaran Selvi'ye, Bahçeli'nin tepkisi çok sert oldu.

Hakarete varan ağır eleştirilere dün köşesinde yanıt veren Selvi, Bahçeli'ye tazminat davası açacağını söyledi. MHP liderinin ağır ifadeleri Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'in de gündemindeydi.

"KILIÇ ARTIĞI" NE ANLAMA GELİYOR?

Kılıç artığı ne demek? Abdülkadir Selvi kimdir alevi mi?

"Kılıç artığı" başlıklı bugünkü köşesinde yazar, olay ifadenin ne anlama geldiğini böyle açıkladı: “Düşman” bellediğiniz bir varlığı (bir toplumu, bir inanç grubunu, bir orduyu) kırıyorsunuz, geriye kılıçlardan kurtulan ve size boyun eğen bir insan topluluğu kalıyor. Onlar kılıç artığı."

"BEL ALTI VURUŞLAR"

Bahçeli'nin ağır suçlamasına Selvi'nin dünkü köşesinde verdiği yanıttan bir bölüm aktaran yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"Belki de içinizden geçiyordur: Abdülkadir Selvi senin neyin olur ki, ona böylesine sahip çıkıyorsun? Cevabı çok kısa: “İnsan kardeşim” olur sadece. Ve tepkim “haysiyet cellatlığı”nı, “bel altı vuruşlar”ı hiç kimse için olağan kabul etmemekle ilgili. Yazıyı yine benim çok naif olarak algılanmama yol açacak bir soru ile bitireyim:

- Bahçeli yarın Abdülkadir Selvi'nin yüzüne nasıl bakacak?

Selvi'den Bahçeli'nin ağır sözlerine jet yanıt