BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,71
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Sakık görevden alınınca konuştu suçu ne?

AĞRI belediye Başkanı Sırrı Sakık da görevden alındı. Sırrı Sakık 'Bizim görevden alınmamızla kanın dökülmesi duracaksa alınalım' dedi. Sakık hakkında daha önceki konuşmasından mahkumiyet vardı.

Abone ol

DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın görevden alınmasının ardından konuştu. Sakık'ın IKBY lideri Mesud Barzani ile görüşmesinin ardından görevden alınmasıyla ilgili "Biz kimsenin merhamet sofrasına oturmadık. Bizi sorgulayarak, bayraklar, kültürler, değerler arası kardeşlik olmaz" dedi.

7 Haziran seçimlerinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında mahkumiyet bulunan DBP'li Sakık, kararın temyiz aşamasında olmasına rağmen Bakanlık tarafından gerekçe gösterilerek görevden alındığını açıkladı. 

"23 yıl önce bugün parlamento kuşatıldı ve götürüldük" diyen Sakık, 23 yıl sonra aynı dönemlerde benzer sürecin yaşandığına dikkat çekerek "Bu keyfi bir yöntem, seçilenleri de keyfi bir yöntemle görevden uzaklaştırmanın hukukta yeri yok" dedi.

MERHAMET SOFRASINDA KARIN DOYURMADIK

DBP'li Sakık 'evet mi hayır mı?' sorusuna da yanıt verdi. Sakık, "Bu konuda bizi kimsenin sorgulamaya hakkı yok. Bizim bu konuda düşüncelerimiz çok açık ve net. Bazı ulusalcılar, belli kesimler bizi o kadar çok tetikliyor. Ancak onlardan dolayı bir tavır koymuyoruz. Biz vicdanımızın sesini seslendiriyoruz, bu ülkede olması gerekenleri söylüyoruz. Biz hiçbir zaman kimsenin merhamet sofrasında karın doyurmadık" yanıtını verdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının göndere çekilmesine de değinen Sakık "Bir ülkenin başkanı buraya gelmiş, oranın bayrağıyla buralarda bir kardeşlik hukuku yoksa bizi sorgulayarak bu işler olmaz" dedi.

AĞRI'NIN YENİ BAŞKANI VALİ

Sıkkı Sakık Belediye Başkanlığı koltuğunu boşaltırken İçişleri Bakanlığınca Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Musa Işın da görevine başladı.

Işın, en güzel şekilde hizmet yapacağını belirterek, "Hayırlı hizmetler yapacağız. İyi çalışacağız, gayret göstereceğiz. İyi bir performansla buradaki sıkıntıları ortadan kaldırmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İnşallah Ağrı halkı adına faydalı hizmetler yapmış oluruz. Allah bizi mahcup etmesin." dedi.