BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli'nde ışık göründü

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. Tünelin çıkış anı, gerçekleştirilen törende İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan’ın talimatıyla gerçekleştirildi.

Abone ol

Tuzla İlçesi’nin Akfırat ve Tepeören Mahalleleri ile Pendik İlçesi’nin Kurnaköy Mahallesi’nin atıksuyunu, ileri biyolojik kriterlerde arıtılmak üzere Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletecek 9.2 kilometre uzunluğunda ve 2.200 milimetre çapındaki atıksu tünelinin kazısı gerçekleştirilen törenle tamamlandı.

DEV ATIKSU TÜNELİ

Törene Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Siyasi Parti Temsilcileri, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları Cafer Sezgin, Metin Akbaş, Recep Hazır ve Alişan Koyuncu’nun yanısıra Tuzla İlçesi’nden çok sayıda muhtar katıldı.

Gerçekleştirilen selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda İstanbul’un her noktasında dev yatırımları hayata geçirdiklerini ifade ederek davetlilere İSKİ’nin çevre koruma yatırımları ve Tuzla – Akfırat Atıksu Tüneli hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Fatih Turan konuşmasının ardından telsizle yerin 30 metre altında bulunan TBM Oparatörü ile iletişim kurarak talimat verdi. Talimatın ardından TBM Makinesi son çıkış için kazıya başladı ve tüm katılımcıların heyecanlı bekleyişi ile dev ekrandan tünelin yer altından çıkış anı canlı olarak izlendi.

Tuzla – Akfırat Atıksu Tüneli ile ilgili bilgiler :

-Tuzla Atıksu Havzasında bulunun, Pendik ve Tuzla İlçelerinin açıktan akan atıskularını, tünel vasıtasıyla Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırabilmek amacıyla 2013 yılında çalışmalara başlanmıştır.

-Tünel, bölgede artan yapılaşmayla beraber, sosyal dokuyu tehdit eden atıksu yükünün, çevreye zarar vermesinin önüne geçecektir.

-60 Bin m3 atıksu taşıma kapasitesine sahip olan tünel, 90 bin kişiye hizmet verecektir.

-Tünel inşaatı 2017 yılı Ağustos ayında sona erecektir.

-İşin toplam maliyeti 54 milyon 620 bin 367 TL dir.

-Başlangıcı Tuzla Tepeören Mahallesi olan tünelin mansabı ise Tuzla Orhanlı Mahallesidir.