BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Peşmerge IŞİD savaşında tanklar sahneye çıktı!

Irak'ta Kerkük bölgesi ile Xaneqin'e bağlı Celewla bölgesinde peşmergelerle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken tanklar da sahneye çıkmaya başladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Irak'ta IŞİD'in Musul'u ele geçirmesiyle başlayan çatışmalı süreç Kürtleri de kapsayan bir "iç savaş"a doğru ilerliyor. Kerkük'e bağlı Celewla'daki çatışmalar gidrek şiddetlenirken tanklar da sahaya çıkmaya başladı.

KERKÜK SAVUNMASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Çatışmalar Kerkük ve Xaneqin bölgesinde yoğunlaşıyor. Xaneqin'e bağlı Celewla İlçesi'ne bağlı El Tecnid yakınlarında peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşanırken, Kerkük bölgesindeki çatışmalar da çok sayıda IŞİD üyesi öldürüldü. Çatışmalarda 1 peşmerge yaşamını yitirdi.

Kerkük'ün Taze İlçesine bağlı Beşir beldesinde yaşanan çatışmalarda ise IŞİD'ın saldırısı püskürtüldüğü bildirildi. Peşmergelerin Türkmen köyünün denetimini ele geçirdiği öğrenilirken, yer yer çatışmaların devam ettiği de gelen bilgiler arasında.

15 IŞİD ÜYESİ 2 PEŞMERGE ÖLDÜ

Beşir köyü çatışmasında 15 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, 18'inin ise yaralandı. Çatışmalarda peşmergenin de kayıpları olduğu bildirildi. Kerkük yakınlarındaki Mele Abdullah köyündeki çatışmada biri komutan 2 peşmerge yaşamını yitirdi. Çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve yaralandığı ancak, köyün hala IŞİD denetiminde olduğu, bölgeye peşmerge gücünün kaydırıldığı bildirildi.

Öte yandan Xurmatu yakınlarında Türkmen polislerle IŞİD arasında çatışma yaşandığı, 6 Türkmen polisin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Karanaz, Çendali, Elbu Hasan köyünlerinin ise IŞİD'in eline geçtiği iddia edildi.

SKY NEWS ÇATIŞMALARI GÖRÜNTÜLEDİ

Dünya medyasının böldeye ilgisi yoğunlaşırken SKY News televizyonu Peşmergeler ile IŞİD arasındaki çatışmalardan çarpıcı anları ekrana taşıdı. 

İşte cepheden gelen sıcak görüntüler: