BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.379,87
HABER /  POLİTİKA

Perinçekin kızı Çin radyosunda

Doğu Perinçek'in küçük kızı Kiraz Perinçek'in Çin Radyosu'nun Türkçe haberler bölümünde çalıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon Operasyonu'nda gözaltına alınan ve tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konulan Doğu Perinçek'in küçük kızı Kiraz Perinçek'in Çin Uluslararası Radyosu'nun (CRI) Türkçe haberler bölümünde program yaptığı ortaya çıktı.

Gazeteport'un haberine göre Çin Uluslararası Radyosu Türkçe Bölümü, 21 Ekim 1957'de yayın hayatına başladı. Çin Radyosu, yaptığı Türkçe yayınla Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'ne ulaşıyor.

Çin Uluslararası Radyosu, Türkçe dışında 43 ayrı dilde yayın yapıyor. Bu radyo ile Çin neredeyse tüm dünyaya açılıyor. Çin Uluslararası Radyosu'nun Türkçe bölümünde "Kültür Dünyasından", "Çin Mutfağı", "Çince Öğreniyoruz" ve "Çin Müziğinden Esintiler" gibi programlar hazırlanıyor.

CRI Türkçe Servisi'nde çalışan Kiraz Perinçek, 23 Ekim 2007 tarihinde, Türkçe Servisi'nin 50. yıldönümü özel programında şunları söylemişti: "Ben Mart 2006'da, yani 1 sene 7 ay önce geldim. Tabii 50 yıllık bir süre içinde, 1.5 sene çok kısa bir süre. Ama önemli bir değişime tanık olduğumu düşünüyorum. Örneğin Ağustos ayının başında Çin Uluslararası Radyosu 9 dilde internet radyosuna geçti.

Türkçe de bu dillerden bir tanesi. Onun dışında radyo dinleyicilere yönelik "İpek Yolu" gazetesi çıkarmaya başladı ve yayın akışı çok zenginleşi. Buradaki Türklerin -gerek öğrenci olsun, gerek burada çalışanlar olsun- katkılar sunduğu, daha zengin, daha canlı bir yayın akışı oluştu."