BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

Pentagon'un YPG raporu ifşa etti! Para akıtacaklar...

Pentagon Başmüfettişi ABD'nin terör örgütü PKK/PYD ile ilgili yalanlarının maskesini bir kez daha düşürdü. PYD'ye geçen yıl 430 milyon dolar veren ABD, bu yıl bütçesinden 500 milyon doları PYD için ayırmış...

Abone ol

ABD'nin ve Başkan Donald Trump'ın PKK/PYD yalanları Savunma Bakanlığı Pentagon'un resmi raporuyla bir kez daha ifşa oldu. Geçen yıl terör örgütüne Pentagon bütçesinden 430 milyon dolarlık yardım yapan ABD, bu yıl yapacağı yardımın miktarını 70 milyon dolar daha artırarak 500 milyon dolara çıkardı. 

TRUMP, 'YARDIM KESİLSİN EMRİ VERDİM' DEDİ AMA: ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde defaatle "Bundan sonra YPG'ye silah yardımı yapılmayacak, durdurulması için emir verdim" demişti. Ancak Habertürk Washington Temsilcisi Serdar Turgut, Pentagon'un ‘inspector general’i yeni başmüfettişinin bütçe gereği Kongre’ye sunmak zorunda olduğu Suriye raporunda Trump'ın resmen yalanlandığını gözler önüne serdi. 

BÜTÇEYİ 70 MİLYON DOLAR ARTIRDILAR: Raporda ABD’nin hakkında sürekli çelişkili açıklamalar yaptığı YPG ile ilişkisi hakkında ilginç tespitler olduğunu belirten Turgut, "1 Ekim’de başlayan yeni bütçe yılında YPG’ye yönelik 500 milyon dolar para ayrılmış görünüyor. Geçen yılın bütçesinde bu miktar 430 milyon dolardı. Yani bazı açıklamalarda 'kesilecek' denilen ilişki için 70 milyon dolar daha fazla para istenmiş bu yılda" ifadelerini kullandı.

PYD'YE ANTİ-TANK FÜZELERİ DE GÖNDERİLECEK: Pentagon Başmüfettişi, bütçe kapsamında YPG'ye gönderilecek askeri malzemenin yapısında bir değişim olacağını, henüz tam bitirilmemiş de olsa DEAŞ ile mücadelenin ilk şiddetli aşamasının geçildiğini ve şimdiki aşamanın daha çok kurtarılmış bölgelerin tutulması, istikrarlaştırılmasına yönelik olduğunu, bu yüzden de gönderilecek silahların niteliğinin bu yeni duruma uygun olması gerektiğini yazmış raporuna. Gönderilmesi planlanan malzemeler arasında askeri araçlar, füzeler, anti-tank füzeleri ve makineli tüfekler sayılıyor.

AFRİN’E GEÇMEK İSTEYENE SİLAH YOK: Amerika’nın yönlendirmesiyle kaçan DEAŞ’ın toplandığı Deyrizor bölgesine yoğunlaşmış SDG (Suriye Demokratik Güçleri) içinden YPG’li unsurların, Türkiye’nin operasyon yürütmekte olduğu Afrin bölgesine geçmek isteyebilecek YPG’lilere yeni bütçe kapsamında gönderilecek yeni silahların katiyen verilmeyeceği de bu rapor baz alınarak Pentagon içinde yapılan tartışmalarda söylendi.