BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Nazlı Ilıcak kimdir nereli? Nazlı Ilıcak'ın eşi çocukları

Tam ismi Ayşe Nazlı Ilıcak olan ünlü gazeteci FETÖ'den hapis yatıyor. Nazlı Ilıcak aslen Ankaralı. Nazlı Ilıcak'ın babası DP milletvekili ve bakanı Muammer Çavuşoğlu. Nazlı Ilıcak'ın ilk eşi Kemal Ilıcak ikinci kocası da Emin Şirin'dir. Nazlı Ilıcak'ın çocukları iki tane isimleri Mehmet Ali Ilıcak ve Aslı Ilıcak.

Abone ol

Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Nazlı Ilıcak'ın babası bir dönemin ünlü isimlerinden olan bir siyasetçi. Ilıcak, Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunu olan Nazlı Ilıcak Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü.

NAZLI ILICAK'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI : Nazlı Ilıcak'ın ilk eşi hala soyadını taşıdığı Kemal Ilıcak oldu. Nazlı Ilıcak 1969'da Tercüman gazetesinin sahibi olan Kemal Ilıcak'la evlendi. Nazlı Ilıcak'ın çocukları Mehmet Ali Ilıcak ve Aslı Ilıcak bu evlilikten dünyaya geldi. Nazlı Ilıcak ikinci eşi Emin Şirin ile ilerleyen yıllarda nikah masasına oturdu. Milletvekili olan Emir Şirin'in ismi yolsuzlukla anılırken Nazlı Ilıcak'ın bu evliliği çok uzun sürmedi.

NAZLI ILICAK'IN MEDYA GEÇMİŞİ : Eşinin gazetesinde gazeteciliğe başlayan Nazlı Ilıcak, Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı.Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yapan Nazlı Ilıcak, Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Kanal D'de "Pazar Gezmesi" programını sunan Nazlı Ilıcak 24 Aralık 2015'te işinden oldu.

NAZLI ILICAK'IN MERVE KAVAKÇI OLAYI : 1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

NAZLI ILICAK VE THE CEMAAT : Nazlı Ilıcak zikzaklı siyasi yaşamında en son cemaatin limanına demir attı. Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıkan Nazlı Ilıcak, The Cemaat isimli kitabıyla da örgütün imaj çalışmasına katkı sundu. AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savunan Nazlı Ilıcak cezaevine girene kadar aktif bir FETÖ savunucusuydu. Ilıcak'ı bu sebeple oğlu Mehmet Ali Ilıcak bile sert bir şekilde eleştirmişti. Nazlı Ilıcak cezaevindeki günlerinden sonra 'cemaat tarafından aldatıldığını' iddia eden ifadeler verdi.