BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,40
HABER /  DÜNYA

Pentagonu fena dolandırmışlar

Pentagon'u "gönderim ücretleri" adı altında 20,5 milyon dolar dolandırmışlar.

Abone ol

Güney Carolina'da faaliyet gösteren bir yan parça tedarikçis firma, son 6 yıl içinde Pentagon'u "gönderim ücretleri" adı altında 20,5 milyon dolar dolandırdı! Firmanın, Teksas'taki askeri üsse gönderdiği 19 cent tutarındaki iki çamaşır makinesi parçası için Pentagon'dan tam 998 bin dolar "nakliye" parası aldığı ortaya çıktı.

C&D Dağıtımcıları adındaki firma ikiz kız kardeşlere ait. Savunma Bakanlığındaki bilgisayar sisteminde bir hata olduğunu fark etmeleriyle birlikte başlayan bu müthiş dolandırıcılık hikâyesi geçtiğimiz günlerde Pentagon yetkililerinin durumu fark etmesiyle son buldu.

"Öncelikli" statüsündeki askeri üslerin posta ile gelen malların gönderim ücretlerinin "anında ve otomatik" olarak ödediğini fark eden kardeşler, son 6 yıl içinde tanesi 1 buçuk dolardan az olan 2 adet vida için 455 bin dolar, 89 cent tutarındaki bir ayraç için 293 bin dolar "gönderim ücreti" tahsil etmiş. Toplamda 20 milyon dolardan fazla haksız kazanç elde eden kardeşler Güney Carolina eyaletinde hâkim önüne çıktılar. İkizlerden Charlene Corley, 20 yıl hapis cezası ve 750 bin dolar para cezası istemi ile yargılanıyor.

Irak ve Afganistan gibi savaş bölgesi olan üslere gelen malların gönderim ücretlerinin hiç bir inceleme yapılmadan derhal ödendiğini söyleyen bir Pentagon yetkilisi, ikizlerin çaldığı 20 milyon doları, son 6 yılda sahip oldukları lüks evler, arabalar ve mücevherleri satarak geri alacaklarını söyledi.