BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,27
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Güle soğuk duş

Barolar Birliği'nden destek yok.. Özok Gül'ü kızdıracak bir tahminde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül diğer sivil toplum örgütlerinden gördüğü desteği Türkiye Barolar Birliği'nde bulamadı.

Gül'le birlikte görüşme sonrası basın açıklaması yapan Başkan Özdemir Özok, seçim başarısının Gül'ün adaylığıyla ilgisinin bulunmadığını iddia eti. 

Tüm bu güzel, olumlu, demokratik gelişmelere karşın; erken genel seçimlere
neden olan cumhurbaşkanı seçimleri sırasında yaşanan gerginlik ve krizlerden hiçbir ders çıkarılmadığının görüldüğünü savunan Özok, şunları kaydetti:

Mağduriyet dayanaksız

''Sayın Gül'ün AKP'nin elde ettiği seçim başarısında kendisinin ilk adaylığı
sırasında yaşadığını iddia ettiği mağduriyetin büyük etkisi olduğu düşüncesi,
seçim sonuçlarını gerçeğe yakın öngören KONDA'nın ilk cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı tahmin ve tespitler karşısında dayanaksız kalmaktadır.

Seçimler örgütün başarısı

Seçim başarısı AKP örgütünün topyekun çalışmasının ürünüdür. Başka bir anlatımla milletvekili genel seçimleri sayın Gül'ün yeniden aday olmasını ya da önceki adaylığında ısrar etmesini gerektirecek bir mesaj vermemiştir. Bu sonucu sayın Gül ve yakın çevresi çıkarmış ve kendileri yeniden aday olmuşlardır. Kuşkusuz sayın Gül'ün adaylığını TBMM'nin sayın üyeleri değerlendireceklerdir.

Gül'ün bugüne kadarki politikaları referans olamaz

Bu bağlamda biz, sayın Gül'ün insan olarak kimliğine ve kişiliğine son
derece saygı ve sempati duymaktayız. Ancak Cumhuriyetimizin en yüce makamı ve simgesi olan Cumhurbaşkanlığı söz konusu olunca, bugüne kadar izlenen politikaları ve referanslarını da asla onamamaktayız. Bunu da demokratik bir hak olarak Cumhurbaşkanı adaylığı aşamasında açıkça ifade ediyoruz.

Devrimleri korumak görevimiz

Elde ettiğimiz Cumhuriyet kazanımlarını, Atatürk devrimlerini, laik
demokratik sosyal hukuk devletini yaşatmayı ve korumayı, bu değerleri bizlere emanet eden, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nı kanları ve canlarıyla kazanan şehitlerimize, ulusumuza ve geleceğini ancak çağdaş bir Türkiye ve dünyada sağlayabilecek evlatlarımıza karşı bir borç ve ötelenemez bir görev olarak görmekteyiz. Seçilmesi kesin olan sayın Gül'e başarılar dileriz.

Gül'ün ne zaman yanında olacaklar?

 TBB ve barolar olarak, büyük tarihsel sorumluluklar içeren yeni görevi süresince Cumhuriyetimizin temel değerlerinin korunmasında ve 'eksiksiz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti' ilke ve kavramlarının yaşama geçmesi yönündeki çalışmalarında her zaman yanında alacağız.''