BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,33
HABER /  GÜNCEL

Pentagon'dan Uludere açıklaması

Pentagon sözcüsü Little, Uludere olaylarıyla ilgili çıkan haberler konusunda herhangi bir yorum yapmadığını söyledi.

Abone ol
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, Uludere olaylarıyla ilgili Wall Street Journal'ın haberini doğruladığı yönündeki iddiaları reddetti! Little, "terör örgütü konusundaki işbirliğimiz devam edecektir" diye konuştu.

Türk basınında yer alan, ''Pentagon'un Uludere olaylarıyla ilgili ABD basınında yer alan iddiaların arkasında durduğu''na yönelik yorumları değenlendiren George Little, Wall Street Journal'ın haberi veya haberinin içeriği konusunda yorum yapmadığını söyledi. 

Little, Pentagon'da, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusu üzerine, Wall Street Journal'ın (WSJ) haberi ve içeriği üzerine yorumda bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye ile ABD arasındaki önemli müttefiklikten bahsettim. Türk müttefikimizle çok güçlü askeri ilişkilerimiz var. Terör örgütü PKK dahil Türkiye ile bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz. PKK ile mücadele çabalarında beraber hareket ediyoruz ve işbirliğimiz devam edecek. Uzun yıllardır güçlü, sağlam ve çok önemli bir müttefiklik ilişkimiz var. Bunun devamını bekliyoruz.''

Sözcü Little, başka bir soruya karşılık, ''Bu (WSJ'nin haberi) ABD-Türkiye arasındaki bağlara zarar vermeyecektir'' diye konuştu.