BIST 10.262
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,49
HABER /  DÜNYA

Yamyam bakteri sonu oldu!

ABD’de tatile giden Aimee Copeland’ın hayatı et yiyen bakteri yüzünden kâbusa döndü...

Abone ol

Genç kadının bacağındaki yaraya yerleşen bakteri, Copeland’ın ellerinin ve ayağının kesilmesine neden oldu.

ABD’nin Georgia eyaletinde yaşayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Aimee Copeland’ın arkadaşlarıyla macera için gittiği tatil kâbusla sona erdi.

Ülkenin batısında bulunan Küçük Tallapoosa Nehri’ne, arkadaş grubuyla giden genç kız, burada el yapımı halatlarla nehrin karşı kıyısına geçmeye çalıştı. Halatın kopmasıyla suya düşen Copeland’ın baldırını ip kesti. Hastaneye kaldırılan genç kızın bacağına 22 dikiş atıldı.

ŞİDDETLİ AĞRI HİSSETTİ 

Kızın sağlık durumuyla ilgili herhangi bir hayati tehlike bulunmadığını belirten doktorlar, 24 yaşındaki Copeland’ı taburcu etti. Fakat genç kız sol bacağında oluşan şiddetli ağrı nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldığında ölümcül bir bakteriyle karşı karşıyaydı. Yapılan incelemede genç kızın sol baldırında oluşan kesikle Nekrotizan Fasiit adlı et yiyen bakteri hastalığı tespit edildi. Doktorlar genç kızın bacağının kesilmesi gerektiğine karar verdi. Enfeksiyonun yayılmasıyla birlikte genç kızın bir bacağı, elleri ve diğer bacağındaki ayağı kesildi.

ÇOK ZOR BİR KARARDI 

Aimee Copeland’ın babası böyle bir bakteriyi ilk kez duyduklarını söyledi. Acılı adam, “İnanamıyoruz. Bir anda hastalık yayıldı ve doktorlar ölebileceğini söyledi. Biz de bacakları ile ellerinin kesilmesine karar verdik” dedi.

Çok nadir görülüyor

Uzmanlar, çok nadir görülen ve ölümcül sonuçlara yol açan bu bakterinin 4 kişiden birinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Genellikle çatlak veya kesiklerden vücuda giren bu bakteri türü hızlı bir şekilde kasların erimesine yol açıyor. Bakteri kemiğe ulaşınca ölümcül risk teşkil ediyor ve bulaştığı bölgenin kesilmesi gerekiyor.

İngiliz profesörü 24 saatte öldürdü 

Ender rastlanan ancak kurbanlarının yüzde 30’unu bir anda ölüme götüren yamyam bakteri, İngiltere’nin en önemli ekonomistlerinden birini yedi.

Geçen haziran ayında karın ağrısı, yüksek ateş ve vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan kabarcıklar sonucu Cheltenham’da hastaneye kaldırılan Prof. David Walton 24 saat içinde hayatını kaybetti.

Et yiyen bakteri Walton’un eline bir kıymıkla girdi. Bakteri, 12 saatte kollarına, sırtına ve böbreklerine yayıldı. 24 saat sonra iç kanamadan öldürdü.