BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gül'den 'Ankara markası' için talimat

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Ankara Türkiye'nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz." diyerek markanın harekete geçirilmesi için çağrıda bulundu...

Abone ol

Ankara Alışveriş Festivali açılış galasına katılan Gül, burada yaptığı konuşmaya, Hatay'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, başladı. 

Ankara'da valilik, belediye ve bütün kuruluşların birleşerek yeni bir rüzgar estirmek için hazır olduğunu belirten Gül, ''Ankara Türkiye'nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor'' diye konuştu.

Gül, Türkiye'nin Ankara'dan idare edildiğini, önemli stratejik kararların burada alındığını dile getirdi. 

Ankara'yı daha güçlü yapmak için Ankaralılar'a iş düştüğünü ifade eden Gül, bütün resmi zevatın Ankara'da olduğunu, kentte 16 üniversite, 200 binin üzerinde üniversite öğrencisi, büyük savunma sanayisi ve özel sektör kuruluşları olduğunu söyledi. Böyle bir Ankara'da ticareti daha canlandırmak ve yabancıların uğrak yeri haline getirmek gerektiğini belirten Gül, ''Hep beraber, el birliği içinde organize ettiğiniz alışveriş festivalinin bu işlevi en güzel şekilde yapacağına inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, festivalle ilgili kendisine verilen bilgiler ve açıklanan festival programına göre büyük aktiviteler yapılacağını ifade ederek, bu faaliyetlerin bir yandan alışverişi canlandırırken, diğer yandan Ankara'nın kültür hayatına büyük katkı yapacağını söyledi. 

Gül, festivalin iyi bir başlangıç olmasını ve arkasının yıllar sonra güçlü bir şekilde gelmesi temennisinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Gül, festivalin organizasyonundan emeği geçenleri kutladı ve ''Herkese hem iyi alışverişler hem iyi kazançlar diliyorum'' dedi. 

ATO Başkanı Salih Bezci, konuşmasının ardından Gül'ün yakasına, festival rozeti taktı.