BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  DÜNYA

BM dünya ekonomisini tartıştı

BM'nin 2012 Yılında Dünya Ekonomisi ve Maliyesinin Durumu toplantısı yapıldı...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da açılışında konuştuğu, BM Genel Kurulu'nda düzenlenen, ''2012 Yılında Dünya Ekonomisi ve Maliyesinin Durumu'' konulu yüksek düzeyli toplantıda, Genel Kurul Başkanı En Nasır ile BM Genel Sekreteri Ban da birer konuşma yaptı.

Genel Sekreter Ban, ekonomik büyüme için yeni bir modele ihtiyaç duyulduğunu belirterek ''Bu model sosyal olarak herkesi kapsamalı, herkese istihdam sağlamalı, mali sektörün de daha fazla hesap verebilir olmasını sağlamalı'' dedi.

BM Genel Kurul Başkanı Nasır Abdülaziz En Nasır da toplantının son derece önemli bir dönemde yapıldığına dikkati çekerek, dünya ekonomik sisteminde artık gelişmekte olan ülkelere karar mekanizmasında daha fazla rol, krizden en çok etkilenen toplum kesimlerine de daha fazla öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Bu arada, En Nasır ve Ban Ki-mun, konuşmalarının başında, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile San Marino'nun BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Daniele Bodini'ye, toplantıya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Columbia Üniversitesi'nin ekonomi profesörlerinden Joseph Stiglitz de görüşlerini açıkladı.