BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pentagon: Amerika siber saldırılara hazırlıksız

Amerikan ordusunun komutanlarından Keith Alexander, mecliste yaptığı açıklamada Pentagon'un siber saldırılarla mücadele etme imkanlarının kısıtlı olduğunu söyledi.

Abone ol

Pentagon, Amerikan ordusunun ülkeyi siber saldırılardan korumak için gerekli personel ve kaynaklara sahip olmadığı uyarısını yaptı.

Ordu komutanı Keith Alexander, mecliste yaptığı açıklamada "Sayımız çok az ve herhangi bir kriz siber kuvvetlerimizi zorlayacaktır" dedi.

Amerikan hükümeti, sistemlerinin hergün milyonlarca kez saldırıya uğradığını söylüyor.

Ulusal güvenlik bakanlığı yeni bir siber koruma sistemi talep ediyor ancak bütçe tartışmaları dolayısıyla henüz uygulamaya geçilebilmiş değil.

Alexander, ordunun Pentagon ağlarını koruma kapasitesine "orta" notu vereceğini söyledi, ancak son yıllarda bu konuda ilerleme kaydedildiğini de kabul etti.

Alexander, "Siber alanın gerçek ve olası düşmanların bize ve müttefiklerimize karşı kullanmak üzere güç topladıkları bir yer olmasına izin veremeyiz" dedi.

ABD yetkilileri, siber suçlular, teröristler ve diğer ülkelerin devlet ve özel ağlara sızmakta daha becerikli hale geldiklerini söylüyor.

'Tehdit abartılıyor'

Siber savaş tehdidinin abartıldığını söyleyen bir grup da var.

Geçen ay BBC'ye açıklama yapan güvenlik uzmanı Bruce Schneier, "sivil savaş" tehlikesi çevresinde oluşturulan duygusal dilin gerçeklerle örtüşmediğini söylüyor.

Schneier açıklamasında, "Karşı karşıya olduğumuz bir siber savaş değil, savaş taktiklerinin gittikçe daha fazla kullanılması. Siber savaş nedir, neye benzer ve nasıl mücadele edilir sorularına verebileceğimiz iyi bir cevap yok" dedi.