BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da yeni baskın dalgası

Zirve katliamı soruşturmasında 9 ilde 20 adrese baskın düzenlenirken Malatya eski Jandarma Komutanı da gözaltına alındı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında 9 ilde aramalar yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ve bazı illerdeki Jandarma Komutanlıkları var.

Operasyon kapsamında 20'ye yakın kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla Malatya merkezli 9 ilde operasyon yapılıyor. Operasyon kapsamında Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Dülger ve bir öğretim görevlisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Operasyon kapsamında İzmir'de bir askeri misafirhanede gece arama yapıldığı, herhangi bir gözaltı bulunmadığı bildirildi.

İZMİR'DE ASERİ PERSONEL ARANIOR

İzmir'de ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığına ait misafirhanede yapılan aramanın, ifade için aranan bir askeri personelin yakalanmasına yönelik olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir'deki arama, İstanbul'da soruşturmayı yürüten savcılığın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimat üzerine ifade için aranan bir askeri personelin yakalanmasına yönelik gerçekleştirildi. Aramada adı açıklanmayan askeri personele ulaşılamazken, savcının bizzat katıldığı aramada bazı evraklara el konuldu.

Evrakların soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılığına gönderileceği bildirildi.

SİİRT'TE ASTSUBAYA GÖZALTI

Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayet davası ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlatılan operasyonda Siirt'te de aramalar yapıldı.Aramalar sonucu Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli astsubay A.G. gözaltına alındı.