BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 4 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 4 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırı düzenlediğini duyurdu.

4 ŞEHİT, 1 YARALI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, taciz ateşinde, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), Uzman Çavuş Kemal Özek (26), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (30) ve Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığı belirtildi. 

Yaralanan askerlerin derhal hastaneye sevk edildiği aktarılan açıklamada, bölgedeki operasyonların devam ettiği kaydedildi.

MSB’den başsağlığı mesajı

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Bakan Güler'den başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de başsağlığı mesajında şunları söyledi: "Kahraman silah arkadaşlarımız, 9 Ağustos 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Şehadet haberi ailelerine verildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan askerlerinin ailelerine acı haber verildi. Uzman Çavuş Kemal Özek'in (26) Denizli'nin Buldan ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı. Ailenin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı

Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş'ın (27) Elazığ'da Ulukent Mahallesi Yenigöl Sokak'ta yaşayan anne Tülay Altınbaş'a (55) şehadet haberini Vali Ömer Toraman ve askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan vatandaşlar da eve taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin polis memuru olan babası Kadir Altınbaş'ın 2012 yılında kalp krizi geçirmesi sonucu vefat ettiği öğrenildi.

Diyarbakırlı şehidin babasına acı haber iş yerinde verildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ'ın babası Mustafa Üçdağ, iş için bulunduğu Manisa Alaşehir'de oğlunun şehadet haberini aldı. Acı haberi Alaşehir Kaymakamlığına vekalet eden Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, beraberindeki heyetle işletme sahibi Vahit Uçak'ın ev sahipliğinde babaya verdi. Baba Mustafa Üçdağ ve yanındaki kızı özel bir otomobille önce İzmir'e, oradan da uçakla Diyarbakır'a gönderildi. Şehit Mahmut Üçdağ'ın 24 yaşında ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin memleketi Diyarbakır'da toprağa verileceği öğrenildi.

Gaziantep'e şehit ateşi düştü

Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in şehadet haberi Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Baba Bayram ve anne Fatma Özdemir ile diğer yakınları acı haber sonrasında gözyaşı dökerek feryat etti. Şehidin evinin bulunduğu apartman ve siteye Türk bayrakları asıldı.

                                           Şehit Fatih Uğur Altınbaş


                                          Şehit Kemal Özek


                                       Şehit Mahmut Üçdağ

                                              Şehit Uğur Özdemir