BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.427,40
HABER /  DÜNYA

Pelosinin gözü kara

Bush Pelosi'yi aramamış. Pelosi tasarı için kararlı. Geliş tarihi de netleşiyor.

Abone ol Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı’nın tasarıya karşı çabalarının kendisini etkilemediğini söyledi.

Pelosi, Bush’un tasarıya ilişkin doğrudan kendisini aramadığını da söyledi.

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı 16 Kasım’dan önce genel kurulda oylanacak.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, başkan George W. Bush’un tasarıya karşı çıkan çabalarının, bunu oylatma yönündeki kararlılığını etkilemediğini söyledi.

ABC Televizyonu’na konuşan Nancy Pelosi, George W. Bush yönetimin en üst düzeyde isimlerinin, tasarının genel kurulda kabul edilmesi durumunda Irak’taki ABD güçlerinin zor durumda kalacağı yönünde yaptığı uyarıların hatırlatılması üzerine, “Askerlerimize asıl zarar veren kimi konular, değerlerimize ilişkin. Ülke olarak kim olduğumuzu deklare ettiğimizde ve bu dünyada ulusumuza duyulan saygıyı artırdığında, askerlerimiz daha iyi durumda olacak” dedi.

Pelosi, bu çerçevede Bush ve yardımcılarının uyarılarının, tasarının oylanması yönündeki kararlılığını hiçbir biçimde değiştirmediğini dile getirerek, “Tasarının, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nden geçmesi durumunda genel kurula götürüleceğini söylemiştim” diye konuştu.