BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.446,76
HABER /  GÜNCEL

K. Iraka havadan sınırötesi

Türkiye K. Irak'a yaptırımlardan ilkini devreye soktu..

Abone ol

Türkiye, Avrupa’nın çeşitli kentlerinden farklı isimler altında Erbil’e uçuş yapan charter uçak seferlerine hava sahasını kapattı.

Türkiye’nin bu tutumu üzerine, charter uçak şirketleri rotalarını Kıbrıs Rum Kesimi ve Suriye üzerine kaydırmak zorunda kaldı. Bu da Kuzey Irak’a yolcu sayısında ciddi düşüşe neden oldu.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ınn haberine göre Irak’ın kuzeyinden kaynaklanan PKK terörü nedeniyle, gerektiğinde sınır ötesi operasyon yapabilmek için tezkereyi gündemine alan Türkiye, Kuzey Irak Kürt yönetimine karşı yaptırımlarından birini uygulamaya soktu.

Türkiye, Avrupa’nın çeşitli kentlerinden, farklı isimler altında Erbil’e uçuş yapan charter uçak seferlerine, Türkiye Hava Sahası’nı kapattı. Türkiye’nin bu tutumu üzerine, charter uçak şirketleri rotalarını Kıbrıs Rum Kesimi ve Suriye üzerine kaydırmak zorunda kaldı.

Yolun uzaması nedeniyle charter firmaları Erbil için daha fazla ücret talep edince, yolcu sayısında ciddi şekilde azalma olduğu bildirildi. Şirketlerin uzun yol maliyetini azaltmak için uçuşları kimi zaman Atina veya Larnaka üzerinden yaptıkları, uçakların bu iki kente uğradıktan sonra Erbil’e gittikleri de öğrenildi.