BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Peki bu durumu nasıl açıklayacaksınız!

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'tan ilginç savunma...

Abone ol

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, davanın bugünkü duruşmasında yaptığı savunma mahkeme salonunda soğuk rüzgarlar estirdi.

Balyoz Darbe Planı iddialarıyla yargılandığını söyleyen Çakmak, 2002'de TSK'dan ihraç istemiyle yargılandığını hatırlattı ve ekledi:

"Beni ihraç istemiyle mahkemeye sevk eden Özden Örnek, gayri resmi bir oluşumda beni görevlendirmesi mümkün müdür?"

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 40. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya Aziz Çakmak'ın sözleri damga vurdu.

BU DURUMU NASIL AÇIKLAYACAKSINIZ?

Suçlamaları reddeden Cem Aziz Çakmak, Balyoz davasının sahte dijital verilere dayandığını ileri sürerek, iddianamede yer alan 'personel listesi'nin sahte olduğunu söyledi.

Dönemin Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnek'in kendisini 'TSK'dan ihraç istemiyle askeri mahkemeye sevk ettiğini' de anımsatan Çakmak, şu savunmayı yaptı:

"Dönemin Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnek tarafından Mart 2002 tarihinde sevk edildiğim Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç istemiyle yargılandım. 2005 yılında beraat ettim. Şimdi size soruyorum. 2002 yılında beni TSK'dan ihraç edilmek üzere Donanma Komutanı sıfatıyla Askeri Mahkeme'ye sevk eden, diğer bir ifadeyle bana güvenini yitirdiğini açıkça göstermiş olan Oramiral Özden Örnek'in sözde böyle bir gayri resmi yasal oluşumda beni görevlendirmesi mümkün müdür?

Ya da benim böyle bir durumda görev kabul etmemin akıl ve mantık sınırları içerisinde nasıl, izah edebilir misiniz? Beni ihraç istemiyle mahkemeye veren Özden Örnek'in aynı yıl içinde hazırladığı iddia edilen amiral listesinde beni Tuğamiral ve Tümamiral olarak göstermesini hayatın doğal akışına uygun bulabilir misiniz?"