BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski Wikileaks sözcüsü 'belgeleri silmiş'

Wikileaks internet sitesinin eski sözcüsü, belge sızdıran siteye gönderilen binlerce basılmamış veriyi sildiğini söyledi.

Abone ol

Wikileaks internet sitesinin eski sözcüsü, belge sızdıran siteye gönderilen binlerce basılmamış veriyi sildiğini söyledi.

Daniel Domscheit-Berg, Alman gazetesi Der Spiegel'e yaptığı açıklamda, sildiği belgelerin arasında ABD'nin uçuş yasağı listesinin de olduğunu ifade etti.

Domscheit-Berg, kaynakların ortaya çıkmasını engellemek için belgeleri kağıt kesicisinden geçirdiğini açıkladı.

Domscheit-Berg aralarında kamuya da yansıyan bir anlaşmazlık yaşanana dek Julian Assange ile birlikte çalışıyordu.

Wikileaks'ten ayrıldığı sırada belgeleri aldığı düşünülen Domscheit-Berg'in iddiaları Wikileaks tarafından da doğrulandı.

Sosyal paylaşım ağı twitter aracılığıyla Wikileaks, Domscheit-Berg'in ayrılırken aralarında ABD'nin uçuş yasağı listesinin bir kopyası da olan belgeleri yok ettiğini doğruladı.

Liste, terörist bağlantıları olduğu şüphesi ya da başka güvenlik kaygıları nedeniyle ABD içerisinde ya da istikameti ABD olan uçaklara binmesi yasak isimleri içeriyor.

Wikileaks tarafından yapılan açıklamaya göre Domscheit-Berg'in sildiği veriler arasında Amerikan Merkez Bankası'na ilişkin bilgiler, 20 neo-Nazi örgütlenmenin iç iletişimi ve ABD'nin "yüzü aşkın internet şirketi" hakkında elde ettiği bilgiler var.

Domscheit-Berg henüz bu iddialar hakkında bir açıklama yapmış değil.

Daniel Domscheit-Berg, 2010 yılı boyunca Wikileaks'in sözcüsü olarak çalıştı, yılın sonuna doğru ise ayrıldı.

Daha sonra deneyimleri üzerine bir kitap yazan Domscheit-Berg, Wikileaks'i yönetim biçimi nedeniyle Assange ile çatıştıklarını iddia etti.

Domscheit-Berg, Wikileaks'ten ayrıldıktan sonra rakip belge sızdırma sitesi OpenLeaks'i kurdu.