BIST 10.264
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.397,32
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan hükümete ağır sözler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kandil'e hava operasyonlarının ardından Ak Parti'ye fena yüklendi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural terörle mücadele konusunda Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a sert sözlerle yüklendi:

"Şehitlerin sayısı artınca Kandil'i bombala emri verenler şimdiye kadar neredeydiniz? Basra harap olduktan sonra bu bombalar vicdanınızı rahatlatacak mı?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basınla sohbet toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Terörle mücadelede gelinen safhanın Türkiye'yi yöneten siyasi iradenin vicdan muhasebesi yapmasını gerektiren bir nokta olduğunu söyleyen Vural, yapılan yanlışları görme ve ders çıkarmanın hükümetin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Vural, "Dün vicdanımızla beraber çıktık diyen Sayın Başbakan bu vicdan muhasebesini yapmalıdır. Bugün terörle mücadelede yeni dönem diyerek gafletlerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Başbakan bir ölür bin diriliriz diyebiliyor. Hep oyun içinde oyun, belli ki yeni bir oyunun peşindeler" diye konuştu.

VİCDANINIZI RAHATLATACAK MI?

"Şehitlerin sayısı artınca Kandil'i bombala emri verenler acaba şimdiye kadar neredeydiniz? Basra harap olduktan sonra bu bombalar vicdanınızı rahatlatacak mı" diye soran Vural, Tokat Reşadiye'de 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Vural, "Saldırının sorumluluğunu PKK'nın üzerine atmaktan çekinenler, Arınçlar, Hüseyin Çelik'le Tokat'ta 7 şehidimizin kanını yerde bırakmayan Yavuz Başayar'ın şehadeti karşısında vicdanınız rahat mı? Başayar'ın kanını kim yerde bırakmayacak" dedi.