BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Pedal Pedal Van Gölü' turu bitti

'Pedal Pedal Van Gölü' adlı bisiklet turunun Adilcevaz-Erciş etabı, 33 bisikletçinin katılımıyla tamamlandı.

Abone ol

Bitlis Valiliği tarafından Van Gölü ve çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Pedal Pedal Van Gölü' adlı bisiklet turunun Adilcevaz-Erciş etabı, 33 bisikletçinin katılımıyla tamamlandı.

Adilcevaz ilçesinden hareket eden ve aralarında Tatvan, Ahlat ile Adilcevaz Kaymakamları'nın da bulunduğu bisikletçiler, öğle saatlerinde Van'ın Erciş ilçesine geldi.

Toplam 67 kilometre yol keteden bisikletçileri, Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile Erciş Belediyesi ve Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği Başkanı Fatih Çiftci ilçe girişinde karşıladı. Buradan Erciş Öğretmenevi'ne geçen bisikletçiler, bir süre dinlenip öğle yemeğini yedikten sonra Erciş Balık Bendi mevkiindeki inci kefali göçünü izledi.
Bisikletleriyle Muradiye ilçesindeki şelaleye de giden bisikletçiler, daha sonra Erciş'e dönerek kendilerine tahsis edilen otellerinde dinlenmeye çekildi. Akşam öğretmenler tarafından düzenlenen tiyatroyu izleyen grup, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 100 kilometrelik Erciş-Van etabı için pedal çevirmeye başladı.