BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de caddeler çiçek açıyor

Niğde Belediyesi, 10 farklı çiçek türünü şehir merkezine dikerek cadde ve sokakları renkli bir hale getiriyor.

Abone ol

Uzmanlar, çiçeklerin sadece dış güzellik olarak değil, insan psikolojisi üzerinde de çok olumlu etkileri olduğunu belirtiyor.

Hızlı kentleşmeyle birlikte modern insanın en önemli sorunlarından biri haline gelen ruhsal bozukluk ve stres problemi için doğayla iç içe olmak gerektiğini belirten uzmanlar, kentlerin bol çiçek ve ağaç ile donatılmasının toplum sağlığı açısından önemli olduğunu kaydediyor.

Çiçeklendirme çalışmalarına devam eden Niğde Belediyesi, kent merkezini 10 farklı çiçek türü ile donatarak Niğde’nin sağlıklı, yaşanılabilir, gözde bir mekan olması için çalışmalarını sürdürüyor. Gül, top kadife, ateş çiçeği, begonya, petunya, horoz ibiği, menekşe, gazanya, alisyum gibi çiçeklerlerle şehri süslemeye devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Niğde’de bulunan bütün kavşaklara mevsimlik çiçek dikiyor. Gümüşler Kavşağı, Cumhuriyet Meydanı, Derbent Kavşağı, Şehitlik Kavşağı, Özbelde Kavşağında bulunan refüjler ile Cumhuriyet Bulvarı, Eski Terminal Caddesi ve Faik Şahenk Bulvarını birbirine bağlayan kavşaktaki orta refüjleri ve Yeni Terminal Girişini çiçeklerle süsleyen belediye, diğer kavşak ve caddelerde de çiçeklendirme çalışmalarını sürdürecek.