BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kitap okuyan gençler ödüllendirildi

Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı düzenlediği, Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Abone ol

11 Haziran Cuma günü, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ödül töreninde, 360 öğrenci ve 40 danışman öğretmen, yurtdışı gezisi, dizüstü bilgisayar, çeyrek altın ve 50 lira ödüllerinin sahibi oldu.

Kalabalık bir katılımın gerçekleştiği törende, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Sağlık Grup Başkanı Celal Karataş, vakıf mütevelli heyeti üyeleri ve ilçe okul müdürleri de hazır bulundu.

“Okumayan toplumların dünyada söz sahibi olduğu görülmemiştir”

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla yürütülen projeyle ilgili törende küçük bir konuşma yapan Kaymakam Orhan Öztürk, amaçlarının okuyan, düşünen ve kendine güveni olan gençler yetiştirmek olduğunu belirtirken, okumayan toplumların dünyada söz sahibi olamadığını vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise konuşmasında, yarışma sayesinde öğrencilere, hayatlarında önemli bir alışkanlık kazandırmış olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yarışma sayesinde yaklaşık 2500 öğrenci kitap okudu…

"Küçük İstanbul Okuyor, Karanlıklar Aydınlanıyor" sloganıyla yürütülen proje çerçevesinde, ilköğretim ve lise kategorilerinde düzenlenen yarışmaya her okuldan 10 öğrenci katıldı. Kurul tarafından belirlenen 8 adet kitabı okuyan yaklaşık 2500 öğrenci, 14 Mayıs Cuma günü Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen sınava tabi tutuldu. 80 soru üzerinden yapılan sınavda dereceye giren ilk 360 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Proje sonunda, öğrencilere yarışma boyunca danışmanlık yapan 40 öğretmen de dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi.